Posni kolači

Posni kolačiPosni kolači – recepti je zbirka svih recepata za posne kolače na sajtu posnajela.rs koja će vam pomoći da napravite bilo koji posni kolač za vreme posta, ali i svim drugim danima.

Posni kolači su ukusni i zdravi kolači koji se prave bez upotrebe mleka, jaja i drugih namirnica životinjskog porekla. Ovi kolači su idealni za vegane, vegetarijance ili za ljude koji paze na ishranu i žele da unose manje kalorija.

Ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni koji se prave sa mlekom i jajima, ako se koriste prave namirnice i pravi recepti. Na primer, banane su odlična zamena za jaja u kolačima jer daju potrebnu vlagu i vezuju sastojke zajedno. Kokosovo mleko se često koristi umesto mleka i daje kolačima bogat i kremast ukus.

Osim toga, posni kolači mogu biti i zdraviji od običnih kolača jer se često koriste zdravije alternative za šećer i brašno. Med, javorov sirup, agava sirup ili kokosov šećer su odlične zamene za beli šećer i daju kolačima prirodan i blag ukus.

Kokosovo brašno, bademovo brašno ili integralno brašno se često koriste umesto belog brašna. To čini kolače bogatijim vlaknima i hranljivijim.

Posni kolači su takođe idealni za osobe koje pate od alergija ili intolerancije na mleko i jaja. Mnogi ljudi ne mogu da konzumiraju ove namirnice zbog njihovog negativnog uticaja na organizam.  Posni kolači su izvrsna alternativa koja se lako priprema i ne zahteva posebne veštine u kuhinji.

U svakom slučaju, posni kolači su sjajan način da uživate u slatkišima bez osećaja krivice. Sa širokim izborom ukusnih recepata dostupnih na internetu, lako je pronaći omiljeni posni kolač koji će zadovoljiti vaš apetit. I to bez obzira na vaše prehrambene navike ili restrikcije.

Posne ruske kape recept

Posne ruske kape

Sastojci za posne ruske kape: Za jednu koru: 200 g brašna, 10 kašika šećera, 1 prašak za pecivo, 2 dl kisele vode, 0,5 dl ulja, 2 pune kašike kakao praha.
Posna lenja pita

Posna lenja pita na vodi

Sastojci za posnu lenju pitu na vodi: 2 šolje brašna, 2 šolje griza, 1 šolja šećera, 1 prašak za pecivo, šećer u prahu za posipanje. Za fil: 1,5 kg rendanih jabuka, 1 šolja šećera, 1 kafena kašičica cimeta, rendana kora 1 limuna, 1 vanil šećer.
Carevo oko kolač recept

Carevo oko

Sastojci za posni kolač Carevo oko: 500 g suvih smokava, 200 g šećera, 150 ml vode, 150 g posnog margarina, 200 g mlevenih oraha, 200 g posnog mlevenog keksa, 150 g čokolade za kuvanje, 100 g pečenog lešnika, 100 g mlevenih oraha.
zdrave kuglice

Posne zdrave kuglice

Sastojci za posne zdrave kuglice: 100 g mlevenih suvih šljiva, 100 g mlevenih oraha, 100 g mlevenih badema, 100 g mlevenih suvih smokvi, 50 g mlevenih lešnika, malo meda, malo limunovog soka.
kokos-trouglovi

Posni kokos trouglovi

Sastojci za posne kokos trouglove: 300 g šećera, 1 dl vode, 300 g kokosa, 200 g oraha, 250 g margarina, 100 g posne crne čokolade.
moka zrna

Posna moka zrna

Sastojci za posna moka zrna: 200 g mlevenih oraha, 250 g šećera u prahu, 250 g strugane posne čokolade za kuvanje, 50 g gorkog i jakog neskafea, kašika šećera u prahu, 2 kašike kakaoa.
kesten rolnice

Posne kesten rolnice

Sastojci za posne kesten rolnice: 1 kg kesten-pirea, pet kašika votke za kandirane kore, 5 pomorandži, 200 g kristal šećera, 400 ml vode, 200 g šećera u prahu.
posne kuglice sa rumom

Posne kuglice sa rumom

Sastojci za posne kuglice sa rumom: 500 g mlevenih lešnika, 250 g šećera, 4 kašike ruma, 150 g tucanih lešnika, 200 g posne čokolade za kuvanje, 100 g margarina, slatko od višanja ili trešanja, posna čokolada za preliv.
medene štangle

Posne medene štangle

Sastojci za posne medene štangle: šolja meda, šolja vode, šolja ulja, kašičica sode bikarbone, brašna po potrebi. Fil: 2 šolje šećera, 3 šolje mlevenog kikirikija, 3 kašike ulja, 4 kašike votke za glazuru, 150 g šećera u prahu, malo soka od limuna, žuta kolačarska boja.
grilijas valjcici

Posni grilijaš valjčići

Sastojci za posne grilijaš valjčiće: 450 g šećera, 150 g sitno seckanih oraha, 200 g mlevenih oraha, 100 g margarina, fondan smesa.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -