Naslovna Sastojci Aleva paprika

Sastojak: aleva paprika

corba od paradajza

Posna čorba od paradajza na vodi

Sastojci za posnu čorbu od paradajza: 1 manja glavica crnog luka, 1 l soka od paradajza ili pasiranog iz tetrapaka, 1/2 šargarepe, jedna suva papričica, posna testenina, začini: so, šećer, origano, malo mlevene paprike, biber.
zapecena boranija

Posna zapečena boranija

Sastojci za posnu zapečenu boraniju: 1 kg žute ili zelene boranije, 2 glavice crnog luka, 3 kom. šargarepe, 1 kom. peršuna (koren), 1 manji celer, 3-4 kom. paradajza, veza peršunovog lista, 4-5 češnjeva belog luka, so, biber, začin C, 1 kašičica djumbira u prahu, ulje 1-1,5 dcl, kašika aleve paprike.
krompir sa povrcem u rerni

Postan krompir sa povrćem u rerni

Sastojci za krompir sa povrćem u rerni: 1 kg krompira, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 2 glavice crnog luka, 3 šargarepe, so, aleva paprika, origano, ulje.
posni podvarak recept

Posni podvarak

Sastojci za posni podvarak: glavica kiselog kupusa, 2 glavice crnog luka, lovorov list, 1/2 kašike aleve paprike, 2 kašike ulja, biber u zrnu.
saran pecen u rerni recept

Šaran pečen u rerni

Sastojci za šarana pečenog u rerni: 1 kg šarana, 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 1-2 kašike brašna, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica mešavine začina, 1-2 limuna, ulje, so.
paradajz corba sa pirincem recept

Posna paradajz čorba sa pirinčem

Sastojci za posnu paradajz čorbu sa pirinčem: 500 g paradajza, so, crni luk, aleva paprika, zelena paprika, peršunov list, celerov list, brašno, ulje, pirinač.
djuvec sa ribom recept

Đuveč sa ribom

Sastojci za đuveč sa ribom: 300 g ulja, 200 g pirinča, 1 kg ribe, 1 kg crnog luka, aleva paprika, so, biber, vegeta.
podvarak sa pirincem

Postan podvarak s pirinčem

Sastojci za postan podvarak s pirinčem: veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu, so po ukusu.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
saran na madjarski nacin

Šaran na mađarski način

Sastojci za šarana na mađarski način: šaran od 2 kg, 3 glavice crnog luka, 100 g margarina, 2 crvene i dve zelene babure, 125 g svežih šampinjona, 2 dl riblje čorbe, kašika aleve paprike, 2 dl crnog vina, kašika brašna, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -