Posne pizza kiflice

4476
- Advertisement -

Posne pizza kiflice

Sastojci za posne pizza kiflice:

  • 3 dl paradajz soka ili pirea,
  • 50 g kukuruza šećerca,
  • 50 g krompira,
  • 50 g graška,
  • 50 g šargarepe,
  • 100 g paprike,
  • so,
  • biber,
  • origano,
  • glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • ravna kašičica aleve paprike,
  • 1 dl vode,
  • 1 dl mlake vode,
  • 2 kašičice suvog kvasca,
  • 1 kašika šećera,
  • 750 g mekog brašna,
  • 120 ml ulja,
  • 250 ml kisele vode,
  • 250 g posnog dimljenog kačkavalja,
  • 120 g margarina.

Pizza kiflice se pripremaju na sledeći način:

  1. Prvo spremite fil jer on mora da se ohladi.
  2. U dublji sud stavite malo ulja, pa sipajte sitno scekani crni luk, da se prodinsta.
  3. U to naspite paradajz i decilitar vode i uz mešanje pustite da provri.
  4. Kada provri, dodajte origano, soli i bibera po ukusu.
  5. Sipajte povrće. Papriku isecite na kockice. Ako nemate svežu može i pečena.
  6. Uz mešanje kuvajte dok se ne zgusne i ne skuva povrće. Otprilike jedno dvadesetak minuta.
  7. Na kraju dodajte alevu papriku i beli luk.
  8. Kada se potpuno ohladi dodati posni kačkavalj krupno narendan.
  9. U mlaku vodu staviti kvasac i šećer.
  10. Brašno prosejati, dodati još soli oko dve kašičice ravne.
  11. Kada kvasac uskisne, sipati ga u brašno, dodati ulje i 250 g tople kisele vode.
  12. Pustiti testo da narasta na toplom da se duplira.
  13. Rukama vaditi loptice veličine pin pong loptica recimo i rukama rastanjiti na radnoj površini.
  14. Filovati i praviti kiflice.
  15. Kiflice ređati u pleh na pek papir.
  16. Pustiti da narastu da se dupliraju u plehu.
  17. Malo ih recnuti po površini i dobro premazati rastopljenim margarinom.
  18. Peći na 180 stepeni oko 35-40 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!

Recept poslala Jovanka Jevtić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pizza kiflice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)
- Advertisement -