- Advertisement -
Sastojci za posne pizza kiflice:
- 3 dl paradajz soka ili pirea,
- 50 g kukuruza šećerca,
- 50 g krompira,
- 50 g graška,
- 50 g šargarepe,
- 100 g paprike,
- so,
- biber,
- origano,
- glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- ravna kašičica aleve paprike,
- 1 dl vode,
- 1 dl mlake vode,
- 2 kašičice suvog kvasca,
- 1 kašika šećera,
- 750 g mekog brašna,
- 120 ml ulja,
- 250 ml kisele vode,
- 250 g posnog dimljenog kačkavalja,
- 120 g margarina.
Pizza kiflice se pripremaju na sledeći način:
- Prvo spremite fil jer on mora da se ohladi.
- U dublji sud stavite malo ulja, pa sipajte sitno scekani crni luk, da se prodinsta.
- U to naspite paradajz i decilitar vode i uz mešanje pustite da provri.
- Kada provri, dodajte origano, soli i bibera po ukusu.
- Sipajte povrće. Papriku isecite na kockice. Ako nemate svežu može i pečena.
- Uz mešanje kuvajte dok se ne zgusne i ne skuva povrće. Otprilike jedno dvadesetak minuta.
- Na kraju dodajte alevu papriku i beli luk.
- Kada se potpuno ohladi dodati posni kačkavalj krupno narendan.
- U mlaku vodu staviti kvasac i šećer.
- Brašno prosejati, dodati još soli oko dve kašičice ravne.
- Kada kvasac uskisne, sipati ga u brašno, dodati ulje i 250 g tople kisele vode.
- Pustiti testo da narasta na toplom da se duplira.
- Rukama vaditi loptice veličine pin pong loptica recimo i rukama rastanjiti na radnoj površini.
- Filovati i praviti kiflice.
- Kiflice ređati u pleh na pek papir.
- Pustiti da narastu da se dupliraju u plehu.
- Malo ih recnuti po površini i dobro premazati rastopljenim margarinom.
- Peći na 180 stepeni oko 35-40 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!
Recept poslala Jovanka Jevtić
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pizza kiflice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -