- Advertisement -
Sastojci za šarana pečenog u rerni:
- 1 kg šarana,
- 3 čena belog luka,
- 1 glavica crnog luka,
- 1-2 kašike brašna,
- 1 kašičica aleve paprike,
- 1 kašičica mešavine začina,
- 1-2 limuna,
- ulje,
- so.
Šaran pečen u rerni se priprema na sledeći način:
- Pripremljeno meso šarana iseći na kriške širine oko 2 cm.
- Svaki komad uvaljati u mešavinu brašna sa mešavinom začina.
- Po ukusu posoliti.
- U vatrostalnu posudu uliti ulje, dodati nasečen crni luk i zagrejati u rerni na 180 stepeni, izvaditi na kratko i složiti panirane kriške tako da riba izgleda kao da je cela.
- Vratiti u rernu i peći 30-45 minuta, dok šnicle ne dobiju zlatno rumenu koricu.
- Po potrebi uliti malo vode ili belog vina.
- Pred kraj pečenja dodati cele čenove belog luka.
- Izvaditi i poslužiti iz posude u kojoj se peklo.
- Između šnicli šarana staviti kriške limuna.
- Poslužiti sa prženim krompirom ili prilogom po želji, dekorisano šargarepom, listovima mirođije i peršuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Šaran pečen u rerni
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -