Šaran pečen u rerni

Šaran pečen u rerni

Advertisement

Sastojci za šarana pečenog u rerni:

  • 1 kg šarana,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1-2 kašike brašna,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • 1 kašičica mešavine začina,
  • 1-2 limuna,
  • ulje,
  • so.

Šaran pečen u rerni se priprema na sledeći način:

  1. Pripremljeno meso šarana iseći na kriške širine oko 2 cm.
  2. Svaki komad uvaljati u mešavinu brašna sa mešavinom začina.
  3. Po ukusu posoliti.
  4. U vatrostalnu posudu uliti ulje, dodati nasečen crni luk i zagrejati u rerni na 180 stepeni, izvaditi na kratko i složiti panirane kriške tako da riba izgleda kao da je cela.
  5. Vratiti u rernu i peći 30-45 minuta, dok šnicle ne dobiju zlatno rumenu koricu.
  6. Po potrebi uliti malo vode ili belog vina.
  7. Pred kraj pečenja dodati cele čenove belog luka.
  8. Izvaditi i poslužiti iz posude u kojoj se peklo.
  9. Između šnicli šarana staviti kriške limuna.
  10. Poslužiti sa prženim krompirom ili prilogom po želji, dekorisano šargarepom, listovima mirođije i peršuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Šaran pečen u rerni
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares