Pripremljeno meso šarana iseći na kriške širine oko 2 cm.
Svaki komad uvaljati u mešavinu brašna sa mešavinom začina.
Po ukusu posoliti.
U vatrostalnu posudu uliti ulje, dodati nasečen crni luk i zagrejati u rerni na 180 stepeni, izvaditi na kratko i složiti panirane kriške tako da riba izgleda kao da je cela.
Vratiti u rernu i peći 30-45 minuta, dok šnicle ne dobiju zlatno rumenu koricu.
Po potrebi uliti malo vode ili belog vina.
Pred kraj pečenja dodati cele čenove belog luka.
Izvaditi i poslužiti iz posude u kojoj se peklo.
Između šnicli šarana staviti kriške limuna.
Poslužiti sa prženim krompirom ili prilogom po želji, dekorisano šargarepom, listovima mirođije i peršuna.
Sastojci za posni restovani krompir sa crnim lukom:
1 kg krompira,
2 glavice crnog luka,
3 kašike ulja (suncokretovo, maslinovo ili biljno ulje po izboru),
so i biber po ukusu,
1 kašičica aleve paprike (po želji),
sveže začinsko bilje (peršun ili mirođija) za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više