Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

gurmanske pečurke recept

Gurmanske pečurke

Sastojci za gurmanske pečurke: 300 g šampinjona, ulje, beli luk, 1 glavica crnog luka, praziluk, peršunov list, biber, so.
Posne pogačice

Posne pogačice

Sastojci za posne pogačice: po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica, kisela voda, crni luk (ili praziluk), beli luk, konzerva tunjevine, začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…) povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…) brašno ili prezle.
podvarak sa pirincem

Postan podvarak s pirinčem

Sastojci za postan podvarak s pirinčem: veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu, so po ukusu.
zapeceni-hleb-sa-povrcem-posni-kanape

Zapečeni hleb sa povrćem

Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem: 8 kriški integralnog hleba, 1 zelena paprika, 1 manja tikvica, 2 paradajza, 1 kašičica seckanog vlašca, 1 čen belog luka, 100 g biljnog sira (od soje), 1 manja ljuta papričica, so, biber, maslinovo ulje.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
hleb sa ruzmarinom

Hleb sa ruzmarinom

Sastojci za hleb sa ruzmarinom: 1 glavica belog luka, 20 g svežeg kvasca, 100 ml tople vode, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 200 g crnog brašna, 300 g belog brašna, 2 kašike ulja, ruzmarin, topla voda po potrebi.
plavi patlidzan u soku od paradajza

Plavi patlidžan u soku od paradajza

Sastojci za plavi patlidžan u soku od paradajza: 2 plava patlidžana, beli luk, sok od paradajza, brašno, so.
corba od kopriva na vodi

Posna čorba od kopriva na vodi

Sastojci za posnu čorbu od kopriva: 1 kg lista od kopriva, 2 l vode, 1 glavica crnog luka, 1 veza peršuna, 4 čena belog luka, 3 kašike brašna, 2 kašike biljnog začina, 1 dl jabukovog sirćeta, so, malo vode.
pecena pastrmka

Pečena pastrmka

Sastojci za pečenu pastrmku: 4 pastrmke od po 300-400 g, 3 lista žalfije, peršun, 2 čena belog luka, 3/4 šolje suvog belog vina, 1,5 limun, 6 supenih kašika ulja, so, biber.
oslic na krompiru

Oslić na krompiru

Sastojci za oslića na krompiru: 1 kg oslića, 1 kg krompira, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 kašičica sitno seckanog svežeg ruzmarina, 1 kašičica kurkume u prahu, so, biber, 4 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, 1,5 dl belog vina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -