Posni punjeni batat

1573
- Advertisement -

Posni punjeni batat

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni punjeni batat:

  • 2 batata srednje veličine,
  • 150g šampinjona,
  • 6 stabiljki mladog crnog luka,
  • 3 čena belog luka,
  • ½  šolja kinoe,
  • 150ml paradajz pirea,
  • 60g crvenog pasulja iz konzerve,
  • 1 avokado,
  • maslinovo ulje,
  • začini (himalajska so, biber, bosiljak, beli luk u prahu).

Posni punjeni batat se priprema na sledeći način:

  1. Batat je potrebno dobro oprati i izbušiti ga viljuškom, i takav (zajedno sa korom) staviti na papir za pečenje i peći u rerni  na 180 stepeni nekih 45min, dok ne omekša.
  2. U međuvremenu, za nadev, na maslinovom ulju izdinstati mladi crni luk, beli luk, pečurke.
  3. Pred kraj dinstanja dodati skuvanu kinou, crveni pasulj i pire od paradajza, začine I promešati da bi se sjedinili svi sastojci.
  4. Avokado oguliti, iseckati, staviti u blender.
  5. Dodati maslinovo ulje, vezicu peršuna, himalajsku so, beli luk u prahu i izmiksati.
  6. Pečeni batat izrezati po sredini, dodati nadev i sos na vrh batata.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni batat
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -