začini (himalajska so, biber, bosiljak, beli luk u prahu).
Posni punjeni batat se priprema na sledeći način:
Batat je potrebno dobro oprati i izbušiti ga viljuškom, i takav (zajedno sa korom) staviti na papir za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni nekih 45min, dok ne omekša.
U međuvremenu, za nadev, na maslinovom ulju izdinstati mladi crni luk, beli luk, pečurke.
Pred kraj dinstanja dodati skuvanu kinou, crveni pasulj i pire od paradajza, začine I promešati da bi se sjedinili svi sastojci.
Avokado oguliti, iseckati, staviti u blender.
Dodati maslinovo ulje, vezicu peršuna, himalajsku so, beli luk u prahu i izmiksati.
Pečeni batat izrezati po sredini, dodati nadev i sos na vrh batata.
Sastojci za posne oranž štanglice: 1 pakovanje rozen kora. Za fil: 400g šećera, 3dl vode, 250g margarina, 150g čokolade, 200g mlevenih oraha, 200g mlevenog keksa, 2 narandže ( 1 cela i 1 bez kore). Za I glazuru: 100g čokolade. 3 kašike ulja. Za II glazuru: 150g šećera u prahu, 2 kašike vruće vode, 1 kašika soka od limuna, narandžasta prehrambena boja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više