- Advertisement -
Sastojci za posni punjeni batat:
- 2 batata srednje veličine,
- 150g šampinjona,
- 6 stabiljki mladog crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- ½ šolja kinoe,
- 150ml paradajz pirea,
- 60g crvenog pasulja iz konzerve,
- 1 avokado,
- maslinovo ulje,
- začini (himalajska so, biber, bosiljak, beli luk u prahu).
Posni punjeni batat se priprema na sledeći način:
- Batat je potrebno dobro oprati i izbušiti ga viljuškom, i takav (zajedno sa korom) staviti na papir za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni nekih 45min, dok ne omekša.
- U međuvremenu, za nadev, na maslinovom ulju izdinstati mladi crni luk, beli luk, pečurke.
- Pred kraj dinstanja dodati skuvanu kinou, crveni pasulj i pire od paradajza, začine I promešati da bi se sjedinili svi sastojci.
- Avokado oguliti, iseckati, staviti u blender.
- Dodati maslinovo ulje, vezicu peršuna, himalajsku so, beli luk u prahu i izmiksati.
- Pečeni batat izrezati po sredini, dodati nadev i sos na vrh batata.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni punjeni batat
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -