začini (himalajska so, biber, bosiljak, beli luk u prahu).
Posni punjeni batat se priprema na sledeći način:
Batat je potrebno dobro oprati i izbušiti ga viljuškom, i takav (zajedno sa korom) staviti na papir za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni nekih 45min, dok ne omekša.
U međuvremenu, za nadev, na maslinovom ulju izdinstati mladi crni luk, beli luk, pečurke.
Pred kraj dinstanja dodati skuvanu kinou, crveni pasulj i pire od paradajza, začine I promešati da bi se sjedinili svi sastojci.
Avokado oguliti, iseckati, staviti u blender.
Dodati maslinovo ulje, vezicu peršuna, himalajsku so, beli luk u prahu i izmiksati.
Pečeni batat izrezati po sredini, dodati nadev i sos na vrh batata.
Sastojci za Posne kuglice sa bananama i suvim grožđem:
2 zrele banane,
400 g posnog mlevenog keksa,
125 g margarina,
100 g šećera u prahu,
2 kašike ruma,
100 g suvog grožđa,
100 g mlevenih lešnika.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više