začini (himalajska so, biber, bosiljak, beli luk u prahu).
Posni punjeni batat se priprema na sledeći način:
Batat je potrebno dobro oprati i izbušiti ga viljuškom, i takav (zajedno sa korom) staviti na papir za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni nekih 45min, dok ne omekša.
U međuvremenu, za nadev, na maslinovom ulju izdinstati mladi crni luk, beli luk, pečurke.
Pred kraj dinstanja dodati skuvanu kinou, crveni pasulj i pire od paradajza, začine I promešati da bi se sjedinili svi sastojci.
Avokado oguliti, iseckati, staviti u blender.
Dodati maslinovo ulje, vezicu peršuna, himalajsku so, beli luk u prahu i izmiksati.
Pečeni batat izrezati po sredini, dodati nadev i sos na vrh batata.
Sastojci za posni tiramisu:
Za testo:
2 dl ulja,
1,5 čaša od jogurta vode,
2,5 čaše brašna,
2 čaše šećera,
ravna kašičica sode bikarbone,
pola kašičice vanilin šećera.
Za krem:
paket margarina,
manje pakovanje biljne pavlake,
5-6 kašika šećera u prahu,
2 listića biljnog želatina,
kašičica kakao praha,
dve-tri kapi ruma.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više