- Advertisement -
Sastojci za posni amarant sa umakom od šampinjona:
- 1 šolja semenki amaranta,
- 200g šampinjona,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 300g spanaća,
- 2 oljuštena paradajza,
- bosiljak,
- origano,
- so,
- mleveni crni biber.
Posni amarant sa umakom od šampinjona se priprema na sledeći način:
- Umešati oprani amarant u 2 šolje ključale osoljene vode i kuvati na smanjenoj temperaturi oko 20 minuta da sva voda ispari.U drugoj posudi kratko prokuvati spanać.
- Kratko potopiti paradajz u ključalu vodu, izvaditi, oljušiti i iseći na kockice.
- Na ugrejanom maslinovom ulju staklasto propržiti sitno seckani crni i beli luk.
- Dodati seckani paradajz i šampinjone isečene na listove, seckani spanać, bosiljak, origano, so mleveni biber i preliti sa malo vode.
- Dinstati da gljive omekšaju.
- U tople tanjire servirati kuvani amarant, preliti sa umakom i odmah poslužiti.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni amarant sa umakom od šampinjona
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -