Posni amarant sa umakom od šampinjona

292
- Advertisement -

Posni amarant sa umakom od šampinjona

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni amarant sa umakom od šampinjona:

  • 1 šolja semenki amaranta,
  • 200g šampinjona,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 300g spanaća,
  • 2 oljuštena paradajza,
  • bosiljak,
  • origano,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Posni amarant sa umakom od šampinjona se priprema na sledeći način:

  1. Umešati oprani amarant u 2 šolje ključale osoljene vode i kuvati na smanjenoj temperaturi oko 20 minuta da sva voda ispari.U drugoj posudi kratko prokuvati spanać.
  2. Kratko potopiti paradajz u ključalu vodu, izvaditi, oljušiti i iseći na kockice.
  3. Na ugrejanom maslinovom ulju staklasto propržiti sitno seckani crni i beli luk.
  4. Dodati seckani paradajz i šampinjone isečene na listove, seckani spanać, bosiljak, origano, so mleveni biber i preliti sa malo vode.
  5. Dinstati da gljive omekšaju.
  6. U tople tanjire servirati kuvani amarant, preliti sa umakom i odmah poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni amarant sa umakom od šampinjona
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -