Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

baget sa paradajzom i bosiljkom recept

Baget sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom: 15 mini paradajza, 12 liski bosiljka isečenog na trakice, 2 čena belog luka, mrvljenog, 1 kašika crnog luka u prahu, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soja sosa, 1 kašičica crnog bibera, francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
posne sarme sa ribom recept

Posne sarme sa ribom

Sastojci za posne sarme sa ribom: veća glavica kiselog kupusa, šaran od 1,5 do 2 kg, veća šolja pirinča, 2-3 šargarepe, 2 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka, veza zeleni, koren celera, kašika začina od povrća, 1 manji krompir, list lorbera, peršun, brašno, biber, aleva paprika, ulje, so.
mornarska salata recept

Mornarska salata

Sastojci za mornarsku salatu: 12 sardela iz salamure (ili konzerve), 3 sveže crvene paprike, 200 g spanaća, 1 krastavac (može i kiseli), 2 glavice crnog luka, šaka maslina, 6 paradajza, 2-3 čena belog luka, 1 limun i sok od 1 limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g boranije, kapar, majoran, biber, so.
plavi patlidzan sa pecurkama

Plavi patlidžan sa pečurkama

Sastojci za plavi patlidžan sa pečurkama: 4 plava patlidžana, 400 g šampinjona, beli luk, čaša belog vina, ulje, so, biber, peršun, 2 kašike paradajz pirea.
posna čorba od bundeve recept

Posna čorba od bundeve

Sastojci za posnu čorbu od bundeve: 1 kg bundeve, 1 šipka cimeta, 1 glavica crnog luka, 7 česanja belog luka, 1 kašikica kumina u prahu, 2 kašikice malteksa, 1 kašika morske soli, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja ulja, 1 l vode.
salata od hobotnice recept

Posna salata od hobotnice

Sastojci za posnu salatu od hobotnice: 1 kg hobotnice, 3 čena belog luka, mladi luk ili praziluk, 1 lovorov list, šaka seckanog peršuna, 1 limun, maslinovo ulje, biber, so.
posne makarone u sosu od soje recept

Posne makarone sa sosom od soje

Sastojci za posne makarone sa sosom od soje: 1/2 kg makarona, 1 kašika soli, 1 kašika ulja, 2 kašike margarina. Za sos: 200 g sojinih komadica ili ljuspica, 3 šolje tople vode, 1 kašičica soli, 2 glavice crnog luka, 1 čen belog luka, 1 šolja soka od paradajza, 1 kašika brašna, 1 šipka cimeta, 2 lovorova lista, 7 šolja tople vode, biber, so.
posne spagete sa tunjevinom

Posne špagete sa tunjevinom

Sastojci za posne špagete sa tunjevinom: paket posnih špageta, konzerva tunjevine, 3-4 čena belog luka, šolja kuvanog paradajza (ili od kečapa i vode napuniti šolju), origano, so, biber.
djuvec od povrca

Posni đuveč

Sastojci za posni djuveč: praziluk, glavica crnog luka, češanj belog luka, 2-3 šargarepe, paškanat, po jedna crvena, zelena i žuta paprika, tikvica, paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve, šolja pirinča, dobro maslinovo ili suncokretovo ulje, so, biber, peršunov list.
posna vrbnicka corba recept

Posna vrbnička čorba

Sastojci za posnu vrbničku čorbu: 2 veća krompira, 4 veće glavice crnog luka, 4 veće šargarepe, 2 korena celera, 2 korena peršuna, 2-3 češnja belog luka, može i u prahu, začin C, biber, peršun ili celer u listu jedna veza, 200 ml ulja.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -