Posna paradajz čorba

Paradajz čorba

Advertisement

Sastojci za posnu paradajz čorbu:

  • 500 g paradajza.
  • 500 g domaćeg hleba,
  • 1 čen belog luka,
  • 4 lista bosiljka,
  • pola glavice crnog luka,
  • 1 struk celera,
  • 1 šargarepa,
  • 100 ml mlake vode,
  • 6 kašika maslinovog ulja,
  • so,
  • biber.

Posna paradajz čorba se priprema na sledeći način:

  1. Očistite i operite šargarepu, celer i luk.
  2. Isitnite luk, šargarepu i celer i propržite ih na malo ulja.
  3. Isecite hleb na kriške i potopite ga u hladnu vodu.
  4. Kada je povrće porumenelo, dodajte paradajz i izgnječite ga varjačom.
  5. Kuvajte 15 minuta.
  6. Dodajte vodu i biber, ili umesto bibera, tucanu ljutu papričicu.
  7. Dobro iscedite hleb, izmrvite ga i dodajte paradajz čorbi.
  8. Kuvajte još 10 minuta i dodajte so.
  9. Sitno iseckajte beli luk, iscepkajte bosiljak i dodajte u čorbu.
  10. Sklonite sa vatre, dodajte maslinovo ulje, promešajte i ostavite da odstoji 4 do 5 minuta pre služenja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna paradajz čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares