- Advertisement -
Sastojci za posnu paradajz čorbu:
- 500 g paradajza.
- 500 g domaćeg hleba,
- 1 čen belog luka,
- 4 lista bosiljka,
- pola glavice crnog luka,
- 1 struk celera,
- 1 šargarepa,
- 100 ml mlake vode,
- 6 kašika maslinovog ulja,
- so,
- biber.
Posna paradajz čorba se priprema na sledeći način:
- Očistite i operite šargarepu, celer i luk.
- Isitnite luk, šargarepu i celer i propržite ih na malo ulja.
- Isecite hleb na kriške i potopite ga u hladnu vodu.
- Kada je povrće porumenelo, dodajte paradajz i izgnječite ga varjačom.
- Kuvajte 15 minuta.
- Dodajte vodu i biber, ili umesto bibera, tucanu ljutu papričicu.
- Dobro iscedite hleb, izmrvite ga i dodajte paradajz čorbi.
- Kuvajte još 10 minuta i dodajte so.
- Sitno iseckajte beli luk, iscepkajte bosiljak i dodajte u čorbu.
- Sklonite sa vatre, dodajte maslinovo ulje, promešajte i ostavite da odstoji 4 do 5 minuta pre služenja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Posna paradajz čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -