Oslić očistiti i iseći na komade, staviti ga u posudu i preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i staviti 2 kašike maslinovog ulja, crni luk isečen na kolutove i iseckan beli luk.
Sve izmešati i ostaviti da odstoji sat vremena na hladnom mestu.
Krompir oguliti i iseći na kriške, ocediti ga i prebaciti u đuveč u koji ste prethodno stavili 2 kašike maslinovog ulja.
Posoliti ga, pobiberiti, staviti kašičicu kurkume u prahu i seckani ruzmarin, pa sve dobro izmešati.
Kolutove crnog luka staviti po krompiru, a preko toga poređati komade oslića.
Sve to preliti sa 1,5 dl belog vina, poklopiti i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nakon toga skinuti poklopac i peći još 15 minuta da se jelo lepo zapeče.
Sastojci za posne mekike:
500g brašna,
1 kesica suvog kvasca (7g),
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
300ml mlake vode,
ulje za prženje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više