Oslić na krompiru

Oslić na krompiru

Advertisement

Sastojci za oslića na krompiru:

  • 1 kg oslića,
  • 1 kg krompira,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 kašičica sitno seckanog svežeg ruzmarina,
  • 1 kašičica kurkume u prahu,
  • so,
  • biber,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • 1,5 dl belog vina.

Oslić na krompiru se priprema na sledeći način:

  1. Oslić očistiti i iseći na komade, staviti ga u posudu i preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i staviti 2 kašike maslinovog ulja, crni luk isečen na kolutove i iseckan beli luk.
  2. Sve izmešati i ostaviti da odstoji sat vremena na hladnom mestu.
  3. Krompir oguliti i iseći na kriške, ocediti ga i prebaciti u đuveč u koji ste prethodno stavili 2 kašike maslinovog ulja.
  4. Posoliti ga, pobiberiti, staviti kašičicu kurkume u prahu i seckani ruzmarin, pa sve dobro izmešati.
  5. Kolutove crnog luka staviti po krompiru, a preko toga poređati komade oslića.
  6. Sve to preliti sa 1,5 dl belog vina, poklopiti i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
  7. Nakon toga skinuti poklopac i peći još 15 minuta da se jelo lepo zapeče.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Oslić na krompiru
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares