- Advertisement -
Sastojci za oslića na krompiru:
- 1 kg oslića,
- 1 kg krompira,
- 1 glavica crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- 1 kašičica sitno seckanog svežeg ruzmarina,
- 1 kašičica kurkume u prahu,
- so,
- biber,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- sok od 1 limuna,
- 1,5 dl belog vina.
Oslić na krompiru se priprema na sledeći način:
- Oslić očistiti i iseći na komade, staviti ga u posudu i preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i staviti 2 kašike maslinovog ulja, crni luk isečen na kolutove i iseckan beli luk.
- Sve izmešati i ostaviti da odstoji sat vremena na hladnom mestu.
- Krompir oguliti i iseći na kriške, ocediti ga i prebaciti u đuveč u koji ste prethodno stavili 2 kašike maslinovog ulja.
- Posoliti ga, pobiberiti, staviti kašičicu kurkume u prahu i seckani ruzmarin, pa sve dobro izmešati.
- Kolutove crnog luka staviti po krompiru, a preko toga poređati komade oslića.
- Sve to preliti sa 1,5 dl belog vina, poklopiti i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
- Nakon toga skinuti poklopac i peći još 15 minuta da se jelo lepo zapeče.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Oslić na krompiru
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -