Nanina boranija u dunstu se priprema na sledeći način:
Boraniju očistiti, iseći po dužini i oprati.
Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati izrendanu šargarepu, izrendan koren peršuna i izrendan celer, zatim boraniju, vrlo malo mlake vode i sve dinstati.
U veću tepsiju preručiti boraniju sa povrćem, posuti sitno seckanim belim lukom i sokom od limuna, dodati ulja po potrebi, posuti prezlama, pobiberiti i posoliti, pa zapeći u rerni.
Sastojci za posnu pitu sa blitvom i kiselim kupusom:
Testo:
2 šolje brašna,
1/2 šolje biljnog ulja,
1/2 šolje tople vode,
prstohvat soli.
Fil:
1 veza blitve,
2 šolje kiselog kupusa,
1 crni luk,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica suvog origana (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više