Nanina boranija u dunstu se priprema na sledeći način:
Boraniju očistiti, iseći po dužini i oprati.
Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati izrendanu šargarepu, izrendan koren peršuna i izrendan celer, zatim boraniju, vrlo malo mlake vode i sve dinstati.
U veću tepsiju preručiti boraniju sa povrćem, posuti sitno seckanim belim lukom i sokom od limuna, dodati ulja po potrebi, posuti prezlama, pobiberiti i posoliti, pa zapeći u rerni.
Sastojci za posni medeni kolač:
300 g šećera,
malo sode bikarbone,
50 g mlevenih oraha,
karanfilić i cimet,
200 g brašna,
sok i kora od limuna,
2 kašike meda,
štapić vanile.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više