- Advertisement -
Sastojci za đuveč bez mesa:
- 2 tikvice,
- 1 plavi patlidžan,
- 3 krompira,
- 500 g luka,
- 2 paradajza,
- 3 kašike pirinča,
- 200 g boranije,
- 2 zelene paprike,
- 3 kašike crvene mlevene paprike,
- peršun,
- ulje,
- so,
- crni biber.
Đuveč bez mesa se priprema na sledeći način:
- Tikvicama odstranimo oba kraja, oljuštimo i sečemo na sitniju parčad.
- Paprike i plavi patlidžan očstimo i sečemo na kockice.
- Jedan paradajz sečemo na sitnije parčiće, a drugi na krugove.
- Oljušteni krompir stavimo u vodu da ne pomodri.
- U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo isečeni luk.
- Dodamo parčad paprike, isceđeni krompir, iseckanu boraniju, parčad tikvice, plavi patlidžan i 2 kašike crvene paprike.
- Posolimo, pobiberimo i dodamo parčad paradajza.
- Sklonimo sa šporeta i dodamo pirinač.
- Keramički sud nauljimo i prespemo sadržinu tiganja.
- U tiganj, u kom se pržilo povrće, dolijemo vode, posolimo i dodamo 1 kašiku crvene paprike.
- Ovu tečnost dodamo u keramički sud.
- Povrće pospemo sitno seckanim peršunom.
- Poklopimo i pečemo 30 minuta na 200 stepeni.
- Na 2 kraja činije za serviranje stavimo listove zelene salate i dodamo đuveč bez mesa.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Đuveč bez mesa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -