poklon za 8. mart - Dan žena
Naslovna Sastojci Crni luk

POSNA JELA SA SASTOJKOM: crni luk

punjene lignje

Punjene lignje

0
Sastojci za punjene lignje: 1 kg lignji, 1 šolja barenog pirinča, 2 glavice crnog luka, peršunov list, 1/2 čaše ulja, 3 zrela paradajza, 1/3 čaše crnog vina, so.
dagnje na buzari

Dagnje na buzari

0
Sastojci za dagnje na buzari: 600-700 gr dagnji u školjki, 5 dl belog vina, malo maslinovog ulja, 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog, 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog, 2 lovorova lista, biber u zrnu, so ili vegeta, sveže iseckan peršun.
sarma od kiselog kupusa

Posna sarma od kiselog kupusa

0
Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa: 2-3 glavice kiselog kupusa, 1 kg pirinča, probranog i opranog, 1 kg crnog luka, sitno iseckanog, 3-4 šargarepe, sitno izrendane, 1 koren peršuna, sitno izrendan, 3-4 cena belog luka, sitno iseckan, 5-6 listova lovora, biber, ulje, so, aleva paprika.
prebranac

Posni pasulj prebranac

0
Sastojci za posni pasulj prebranac: 400 gr pasulja, 3 glavice luka, 1 šargarepa, so, biber, ulje.
ragu od boranije

Ragu od boranije

0
Sastojci za ragu od boranije: 1 kg boranije, 2 glavice crnog luka, 3/4 šolje ulja, 1,5 šolja kaše od paradajza, peršunov list, 1-2 krompira, biber, so.
corba od praziluka

Posna čorba od praziluka

0
Sastojci za posnu čorbu od praziluka: 2 praziluka, 1 glavica crnog luka, 300-400 gr krompira, so, biber, lovorov list, sok od pola limuna, kašika brašna.

Najčitaniji recepti