Posna salata od pečenih krompira i kelja

62
- Advertisement -

Posna salata od pečenih krompira i kelja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od pečenih krompira i kelja:

  • 500 g mladog krompira,
  • 100 g svežeg kelja,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 crveni luk,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica limunovog soka,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posna salata od pečenih krompira i kelja se priprema na sledeći način:

  1. Mladi krompir operite i isecite na četvrtine. Prelijte ga sa jednom kašikom maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
  2. Kelj operite, odstranite tvrde delove i isecite na tanke trakice. Propržite ga na maslinovom ulju sa belim lukom dok ne omekša, oko 5-7 minuta.
  3. U veću posudu stavite pečeni krompir i proprženi kelj, dodajte seckani crveni luk, limunov sok, so i biber.
  4. Promešajte sve sastojke i ukrasite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od pečenih krompira i kelja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -