- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od pečenih krompira i kelja:
- 500 g mladog krompira,
- 100 g svežeg kelja,
- 2 čena belog luka,
- 1 crveni luk,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica limunovog soka,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posna salata od pečenih krompira i kelja se priprema na sledeći način:
- Mladi krompir operite i isecite na četvrtine. Prelijte ga sa jednom kašikom maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
- Kelj operite, odstranite tvrde delove i isecite na tanke trakice. Propržite ga na maslinovom ulju sa belim lukom dok ne omekša, oko 5-7 minuta.
- U veću posudu stavite pečeni krompir i proprženi kelj, dodajte seckani crveni luk, limunov sok, so i biber.
- Promešajte sve sastojke i ukrasite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od pečenih krompira i kelja
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -