- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od prosa sa bundevom:
- 1 šolja prosa,
- 200 g bundeve (isečene na kockice),
- 1 crveni luk (sitno seckan),
- 1 šaka sveže rukole,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sok od 1 limuna,
- so i biber po ukusu,
- prstohvat cimeta (opcionalno),
- 2 kašike semenki bundeve (za dekoraciju).
Posna salata od prosa sa bundevom se priprema na sledeći način:
- Proso prvo operite pod hladnom vodom, a zatim ga kuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu sa pakovanja (oko 15-20 minuta). Nakon kuvanja ga ocedite i ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu, bundevu iseckajte na kockice i ispecite je u rerni na 200°C, premazanu maslinovim uljem, oko 20 minuta dok ne postane mekana i blago karamelizovana.
- Na tiganju propržite crveni luk dok ne postane zlatast.
- U velikoj činiji pomešajte proso, pečenu bundevu, propržen luk i rukolu.
- Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, so, biber i cimet (ako želite dodatnu aromu).
- Sve dobro izmešajte i pospite semenke bundeve za dekoraciju. Salatu poslužite mlaku ili hladnu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od prosa sa bundevom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -