Posna salata od prosa sa bundevom

37
- Advertisement -

Posna salata od prosa sa bundevom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od prosa sa bundevom:

  • 1 šolja prosa,
  • 200 g bundeve (isečene na kockice),
  • 1 crveni luk (sitno seckan),
  • 1 šaka sveže rukole,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • prstohvat cimeta (opcionalno),
  • 2 kašike semenki bundeve (za dekoraciju).

Posna salata od prosa sa bundevom se priprema na sledeći način:

  1. Proso prvo operite pod hladnom vodom, a zatim ga kuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu sa pakovanja (oko 15-20 minuta). Nakon kuvanja ga ocedite i ostavite da se ohladi.
  2. U međuvremenu, bundevu iseckajte na kockice i ispecite je u rerni na 200°C, premazanu maslinovim uljem, oko 20 minuta dok ne postane mekana i blago karamelizovana.
  3. Na tiganju propržite crveni luk dok ne postane zlatast.
  4. U velikoj činiji pomešajte proso, pečenu bundevu, propržen luk i rukolu.
  5. Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, so, biber i cimet (ako želite dodatnu aromu).
  6. Sve dobro izmešajte i pospite semenke bundeve za dekoraciju. Salatu poslužite mlaku ili hladnu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od prosa sa bundevom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -