Posni čili sa kukuruzom i bundevom

69
- Advertisement -

Posni čili sa kukuruzom i bundevom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čili sa kukuruzom i bundevom:

  • 400 g bundeve, isečene na kocke,
  • 1 konzerva kukuruza (oko 200 g),
  • 1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g), ispranog i oceđenog,
  • 1 crveni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 konzerva paradajza iseckanog (400 g),
  • 1 kašika mlevene paprike (ili čili praha, po ukusu),
  • 1 kašičica kumina,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 500 ml povrćnog bujona,
  • so i biber po ukusu,
  • svež korijander za dekoraciju (po želji).

Posni čili sa kukuruzom i bundevom se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crveni luk i beli luk. Pržite ih na srednjoj vatri 5 minuta, dok luk ne postane mekan i mirisan.
  2. Dodajte mlevenu papriku (ili čili prah) i kumin u lonac, mešajte 1 minut kako bi se začini propržili i oslobodili arome.
  3. Umešajte kockice bundeve i paradajz iz konzerve. Kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući, dok bundeva malo ne omekša.
  4. Sipajte povrćni bujon u lonac, posolite i pobiberite po ukusu, pa pustite da čili krčka 15-20 minuta, dok bundeva ne omekša.
  5. Dodajte kukuruz i pasulj u lonac, pa kuvajte još 5 minuta kako bi se sve lepo sjedinilo.
  6. Poslužite čili topao, ukrašen svežim korijanderom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čili sa kukuruzom i bundevom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -