- Advertisement -
Sastojci za posne grilovane paprike sa povrćem:
- 4 crvene ili žute paprike,
- 1 tikvica, isečena na kolutove,
- 1 crveni luk, isečen na kolutove,
- 200 g šampinjona, presečenih na pola,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica balzamiko sirćeta,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posne grilovane paprike sa povrćem se pripremaju na sledeći način:
- Paprike operite, presecite na pola i očistite od semenki. Tikvice, crveni luk i šampinjone pripremite i iseckajte na odgovarajuće komade.
- U posudi pomešajte maslinovo ulje, balzamiko sirće, origano, so i biber. Prelijte povrće ovom marinadom i ostavite da odstoji 10 minuta.
- Na dobro zagrejanom grilu (ili gril tiganju) pecite paprike 3-4 minuta sa svake strane, dok ne omekšaju i dobiju blagu hrskavost. Zatim grilujte tikvice, crveni luk i šampinjone, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Poslužite grilovane paprike pune sa pečenim povrćem, ukrašene svežim peršunom za dodatnu svežinu. Idealno kao glavno jelo ili prilog.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne grilovane paprike sa povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -