Posna salata od avokada i pečenih paprika

645
- Advertisement -

Posna salata od avokada i pečenih paprika

Advertisements

Sastojci za posnu salatu od avokada i pečenih paprika:

  • 2 zrela avokada,
  • 4 pečene crvene paprike (možete koristiti i iz teglice),
  • 1 mali crveni luk, sitno iseckan,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • sok od 1 limuna,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika svežeg peršuna ili korijandera, iseckanog.

Posna salata od avokada i pečenih paprika se priprema na sledeći način:

  1. Paprike pecite na roštilju ili u rerni dok ne postanu crne sa spoljne strane. Kada se ispeku, stavite ih u kesu da se malo prohlade, zatim ih oljuštite i isecite na trakice.
  2. Avokado prepolovite, izvadite košticu i kašikom izvadite meso. Isecite ga na kockice.
  3. U većoj činiji pomešajte pečene paprike, avokado, sitno iseckani crveni luk i beli luk.
  4. U maloj činiji pomešajte limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte salatu ovim dresingom i sve lagano promešajte.
  5. Pre serviranja pospite svežim peršunom ili korijanderom. Ova osvežavajuća salata od avokada i pečenih papričica može se poslužiti kao lagani obrok ili kao prilog uz glavna jela.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od avokada i pečenih paprika
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -