- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od avokada i pečenih paprika:
- 2 zrela avokada,
- 4 pečene crvene paprike (možete koristiti i iz teglice),
- 1 mali crveni luk, sitno iseckan,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- sok od 1 limuna,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika svežeg peršuna ili korijandera, iseckanog.
Posna salata od avokada i pečenih paprika se priprema na sledeći način:
- Paprike pecite na roštilju ili u rerni dok ne postanu crne sa spoljne strane. Kada se ispeku, stavite ih u kesu da se malo prohlade, zatim ih oljuštite i isecite na trakice.
- Avokado prepolovite, izvadite košticu i kašikom izvadite meso. Isecite ga na kockice.
- U većoj činiji pomešajte pečene paprike, avokado, sitno iseckani crveni luk i beli luk.
- U maloj činiji pomešajte limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte salatu ovim dresingom i sve lagano promešajte.
- Pre serviranja pospite svežim peršunom ili korijanderom. Ova osvežavajuća salata od avokada i pečenih papričica može se poslužiti kao lagani obrok ili kao prilog uz glavna jela.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna salata od avokada i pečenih paprika
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -