Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom

74
- Advertisement -

Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom:

  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 tikvica,
  • 1 crveni luk,
  • 100g šitaki pečuraka,
  • 40g neutralne pavlake,
  • 200ml kokosovog mleka,
  • 30g paradajz pelata,
  • 10g svežeg đumbira,
  • 20g kari začina,
  • čili papričica po ukusu (može se koristiti i melevena ljuta paprika),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 40g pirinča (oko 1/4 šolje).

Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom se priprema na sledeći način:

  1. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk i đumbir, pa pržite dok luk ne postane providan.
  2. Dodajte šargarepu, papriku, tikvice i šitake. Krčkajte povrće nekoliko minuta dok ne omekša, povremeno mešajući.
  3. Dodajte kari začin, paradajz pelat, čili papriku i promešajte. Nastavite da dinstate još nekoliko minuta da se začini sjedine sa povrćem.
  4. Smanjite temperaturu i dodajte kokosovo mleko i neutralnu pavlaku. Promešajte i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
  5. Povrće poslužite sa karijem i kokosovim mlekom preko kuvanog pirinča.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -