- Advertisement -
Sastojci za posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom:
- 2 šargarepe,
- 1 crvena paprika,
- 1 tikvica,
- 1 crveni luk,
- 100g šitaki pečuraka,
- 40g neutralne pavlake,
- 200ml kokosovog mleka,
- 30g paradajz pelata,
- 10g svežeg đumbira,
- 20g kari začina,
- čili papričica po ukusu (može se koristiti i melevena ljuta paprika),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 40g pirinča (oko 1/4 šolje).
Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom se priprema na sledeći način:
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk i đumbir, pa pržite dok luk ne postane providan.
- Dodajte šargarepu, papriku, tikvice i šitake. Krčkajte povrće nekoliko minuta dok ne omekša, povremeno mešajući.
- Dodajte kari začin, paradajz pelat, čili papriku i promešajte. Nastavite da dinstate još nekoliko minuta da se začini sjedine sa povrćem.
- Smanjite temperaturu i dodajte kokosovo mleko i neutralnu pavlaku. Promešajte i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
- Povrće poslužite sa karijem i kokosovim mlekom preko kuvanog pirinča.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -