Posni tofu u kari sosu

366
- Advertisement -

Posni tofu u kari sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni tofu u kari sosu:

  • 250g posnog tofua,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 šargarepa,
  • 1 luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašika kari praha,
  • 1/2 kašičice kurkume,
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu,
  • 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje (opciono),
  • kuvani pirinač za posluživanje.

Posni tofu u kari sosu se priprema na sledeći način:

  1. U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte luk i beli luk, pržite dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte tofu u tiganj i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svih strana.
  3. Dodajte crvenu papriku i šargarepu u tiganj, pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  4. Dodajte kari prah, kurkumu i đumbir u tiganj. Dobro promešajte kako biste ravnomerno rasporedili začine.
  5. Ulijte kokosovo mleko u tiganj, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još 10-15 minuta, ili dok povrće ne bude kuvano prema vašem ukusu.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu.
  7. Poslužite preko kuvanog pirinča, posipano svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni tofu u kari sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -