- Advertisement -
Sastojci za posni tofu u kari sosu:
- 250g posnog tofua,
- 1 crvena paprika,
- 1 šargarepa,
- 1 luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašika kari praha,
- 1/2 kašičice kurkume,
- 1/2 kašičice đumbira u prahu,
- 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za posipanje (opciono),
- kuvani pirinač za posluživanje.
Posni tofu u kari sosu se priprema na sledeći način:
- U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte luk i beli luk, pržite dok ne postanu staklasti.
- Dodajte tofu u tiganj i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svih strana.
- Dodajte crvenu papriku i šargarepu u tiganj, pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte kari prah, kurkumu i đumbir u tiganj. Dobro promešajte kako biste ravnomerno rasporedili začine.
- Ulijte kokosovo mleko u tiganj, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još 10-15 minuta, ili dok povrće ne bude kuvano prema vašem ukusu.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Poslužite preko kuvanog pirinča, posipano svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni tofu u kari sosu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -