- Advertisement -
Sastojci za posno jelo od pasulja i kiselog kupusa:
- 500 g belog pasulja,
- 3 glavice crnog luka,
- 12 kašika ulja,
- 2 manje glavice kiselog kupusa,
- aleva paprika,
- so,
- biber.
Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa se priprema na sledeći način:
- Šest sati pre pripreme jela ili tokom noći potopite pasulj u vodu i ostavite da stoji.
- Potom kratko prokuvajte, iscedite, nalijte novom vodom, pa dodajte dve iseckane glavice crnog luka i 5 kašika ulja i kuvajte dok se pasulj ne raskuva.
- U drugoj šerpi izdinstajte sitno seckani kiseli kupus sa malo ulja (ili masti).
- U posebnoj šerpi zagrejte ostatak ulja i ispržite preostalu iseckanu glavicu crnog luka.
- Dodajte kašiku aleve paprike, pržite još oko 60 sekundi, pa umešajte isceđen kuvani pasulj i dinstani kupus.
- Posolite i pobiberite po želji, promešajte i zapecite u rerni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 19 Review(s)
Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -