Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa

Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa

Advertisement

Sastojci za posno jelo od pasulja i kiselog kupusa:

  • 500 g belog pasulja,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 12 kašika ulja,
  • 2 manje glavice kiselog kupusa,
  • aleva paprika,
  • so,
  • biber.

Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa se priprema na sledeći način:

  1. Šest sati pre pripreme jela ili tokom noći potopite pasulj u vodu i ostavite da stoji.
  2. Potom kratko prokuvajte, iscedite, nalijte novom vodom, pa dodajte dve iseckane glavice crnog luka i 5 kašika ulja i kuvajte dok se pasulj ne raskuva.
  3. U drugoj šerpi izdinstajte sitno seckani kiseli kupus sa malo ulja (ili masti).
  4. U posebnoj šerpi zagrejte ostatak ulja i ispržite preostalu iseckanu glavicu crnog luka.
  5. Dodajte kašiku aleve paprike, pržite još oko 60 sekundi, pa umešajte isceđen kuvani pasulj i dinstani kupus.
  6. Posolite i pobiberite po želji, promešajte i zapecite u rerni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 24 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares