1 glavica kiselog kupusa (ili kisela zelena paprika).
Posne sarme sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
Operite listove kiselog kupusa (ili kiselu zelenu papriku) i ostavite ih da se ocede.
U činiji, operite pirinač i procedite ga.
U šerpi, zagrejte 2 šolje vode i dodajte pirinač. Kuvajte ga dok ne upije svu vodu i postane mekan. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti.
Dodajte seckane šampinjone (ili druge pečurke) u šerpu s lukom i belim lukom.
Dinstajte ih dok ne omekšaju i oslobode tečnost.
Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber u šerpu sa pečurkama.
Kuvajte nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine.
U činiji, pomešajte kuvani pirinač sa pripremljenim filom od pečuraka.
Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Na svaki list kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) stavite oko 1-2 kašike fila i pažljivo uvijte sarmu. Postupak ponavljajte dok potrošite sav fil.
U velikoj šerpi, složite sarmu u redove.
Pokrijte sarmu listovima kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) i prelijte sarmu sa vodom tako da su sarme prekrivene.
Pokrijte šerpu i kuvajte sarmu na laganoj vatri oko 60-90 minuta, dok sarma ne postane mekana.
Poslužite posne sarme sa pečurkama tople, po želji sa posnim jogurtom ili kiselim kupusom.
Sastojci za posni kolač sa ananasom:
1 konzerva ananasa u komadima (oko 400 g),
250 g brašna,
200 g šećera,
1 kesica praška za pecivo,
1 kesica vanilin šećera,
1/2 kašičice sode bikarbone,
1/4 kašičice soli,
1 kašičica cimeta,
100 ml biljnog ulja,
200 ml mineralne vode,
100 g kokosovog brašna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više