Posne sarme sa pečurkama

2963
- Advertisement -

 

Posne sarme sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne sarme sa pečurkama:

  • 1 šolja pirinča,
  • 2 šolje vode,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 šolje sitno šampinjona ili drugih pečuraka,
  • 1/2 šolje pasiranog paradajza,
  • 1 kašičica sušenog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 glavica kiselog kupusa (ili kisela zelena paprika).

Posne sarme sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite listove kiselog kupusa (ili kiselu zelenu papriku) i ostavite ih da se ocede.
  2. U činiji, operite pirinač i procedite ga.
  3. U šerpi, zagrejte 2 šolje vode i dodajte pirinač. Kuvajte ga dok ne upije svu vodu i postane mekan. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  4. U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  5. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti.
  6. Dodajte seckane šampinjone (ili druge pečurke) u šerpu s lukom i belim lukom.
  7. Dinstajte ih dok ne omekšaju i oslobode tečnost.
  8. Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber u šerpu sa pečurkama.
  9. Kuvajte nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine.
  10. U činiji, pomešajte kuvani pirinač sa pripremljenim filom od pečuraka.
  11. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
  12. Na svaki list kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) stavite oko 1-2 kašike fila i pažljivo uvijte sarmu. Postupak ponavljajte dok potrošite sav fil.
  13. U velikoj šerpi, složite sarmu u redove.
  14. Pokrijte sarmu listovima kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) i prelijte sarmu sa vodom tako da su sarme prekrivene.
  15. Pokrijte šerpu i kuvajte sarmu na laganoj vatri oko 60-90 minuta, dok sarma ne postane mekana.
  16. Poslužite posne sarme sa pečurkama tople, po želji sa posnim jogurtom ili kiselim kupusom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarme sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -