Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom

279
- Advertisement -

Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa blitvom i kiselim kupusom:

Testo:

  • 2 šolje brašna,
  • 1/2 šolje biljnog ulja,
  • 1/2 šolje tople vode,
  • prstohvat soli.

Fil:

  • 1 veza blitve,
  • 2 šolje kiselog kupusa,
  • 1 crni luk,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica suvog origana (opciono).

Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom se priprema na sledeći način:

  1. Za testo, u posudi pomešajte brašno i so. Dodajte biljno ulje i postepeno dodajte toplu vodu, mešajući dok se ne formira glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odmara dok pripremate fil.
  2. Za fil, u većem tiganji, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
  3. Dodajte sitno iseckanu blitvu i kiseli kupus u tiganj. Dinstajte ih zajedno dok ne omekšaju. Dodajte so, biber i suvi origano po ukusu. Mešajte sve sastojke dok se dobro sjedine. Sklonite sa vatre.
  4. Razvijte testo na pobrašnjenoj površini do veličine pleha u koji ćete staviti pitu.
  5. Prebacite testo u pleh, premažite ga sa malo ulja i rasporedite pripremljeni fil preko testa.
  6. Preklopite ivice testa kako biste formirali rub pite.
  7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
  8. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja i posluživanja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -