Sastojci za posnu pitu sa blitvom i kiselim kupusom:
Testo:
2 šolje brašna,
1/2 šolje biljnog ulja,
1/2 šolje tople vode,
prstohvat soli.
Fil:
1 veza blitve,
2 šolje kiselog kupusa,
1 crni luk,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica suvog origana (opciono).
Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom se priprema na sledeći način:
Za testo, u posudi pomešajte brašno i so. Dodajte biljno ulje i postepeno dodajte toplu vodu, mešajući dok se ne formira glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odmara dok pripremate fil.
Za fil, u većem tiganji, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
Dodajte sitno iseckanu blitvu i kiseli kupus u tiganj. Dinstajte ih zajedno dok ne omekšaju. Dodajte so, biber i suvi origano po ukusu. Mešajte sve sastojke dok se dobro sjedine. Sklonite sa vatre.
Razvijte testo na pobrašnjenoj površini do veličine pleha u koji ćete staviti pitu.
Prebacite testo u pleh, premažite ga sa malo ulja i rasporedite pripremljeni fil preko testa.
Preklopite ivice testa kako biste formirali rub pite.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja i posluživanja.
Sastojci za posnu salatu od pečuraka:
500 g pečuraka,
2-3 lista celera,
1 glavica crnog luka,
5 čena belog luka,
maslinovo ulje,
vinsko sirće,
iseckan peršun,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više