Sastojci za posnu pitu sa blitvom i kiselim kupusom:
Testo:
2 šolje brašna,
1/2 šolje biljnog ulja,
1/2 šolje tople vode,
prstohvat soli.
Fil:
1 veza blitve,
2 šolje kiselog kupusa,
1 crni luk,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica suvog origana (opciono).
Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom se priprema na sledeći način:
Za testo, u posudi pomešajte brašno i so. Dodajte biljno ulje i postepeno dodajte toplu vodu, mešajući dok se ne formira glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odmara dok pripremate fil.
Za fil, u većem tiganji, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
Dodajte sitno iseckanu blitvu i kiseli kupus u tiganj. Dinstajte ih zajedno dok ne omekšaju. Dodajte so, biber i suvi origano po ukusu. Mešajte sve sastojke dok se dobro sjedine. Sklonite sa vatre.
Razvijte testo na pobrašnjenoj površini do veličine pleha u koji ćete staviti pitu.
Prebacite testo u pleh, premažite ga sa malo ulja i rasporedite pripremljeni fil preko testa.
Preklopite ivice testa kako biste formirali rub pite.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja i posluživanja.
Sastojci za morske plodove u posnom belom sosu:200g posne paste,200g posnih morskih plodova,1 crni luk,2 čena belog luka,1 šargarepa,1 crvena paprika,1 šolja posnog biljnog mleka,2 kašike maslinovog ulja,1 kašika posnog brašna,1 kašika sušenog bosiljka,so i biber po ukusu,svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više