Posne sarme sa šampinjonima

237
- Advertisement -

Posne sarme sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne sarme sa šampinjonima:

  • 1 glavica kiselog kupusa,
  • 500 g šampinjona ili mešavine pečuraka (iseckanih),
  • 1 šolja pirinča,
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckana),
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana),
  • 1 šargarepa (rendana),
  • 1 kašika mlevene paprike,
  • so, biber po ukusu,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 lovorov list,
  • 1 kašika paradajz pirea,
  • voda ili povrtni bujon.

Posne sarme sa šampinjonima se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte rendanu šargarepu i šampinjone, pa pržite dok pečurke ne puste tečnost i smesa ne omekša.
  2. Dodajte pirinač u tiganj, promešajte i pržite nekoliko minuta dok pirinač ne postane providan. Ubacite mlevenu papriku, so i biber po ukusu.
  3. Sa glavice kiselog kupusa skinite listove i pažljivo ih razdvojite. Na svaki list stavite po kašiku pripremljenog nadeva i uvijte sarmice.
  4. U veliku šerpu poređajte sarmice, dodajte lovorov list i paradajz pire. Nalijte dovoljno vode ili bujona da prekrije sarme.
  5. Poklopite šerpu i kuvajte sarme na laganoj vatri oko 1.5 do 2 sata dok pirinač ne omekša, a kupus ne postane mek.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarme sa šampinjonima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -