- Advertisement -
Sastojci za posne sarme sa šampinjonima:
- 1 glavica kiselog kupusa,
- 500 g šampinjona ili mešavine pečuraka (iseckanih),
- 1 šolja pirinča,
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana),
- 2 čena belog luka (sitno iseckana),
- 1 šargarepa (rendana),
- 1 kašika mlevene paprike,
- so, biber po ukusu,
- 2 kašike ulja,
- 1 lovorov list,
- 1 kašika paradajz pirea,
- voda ili povrtni bujon.
Posne sarme sa šampinjonima se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte rendanu šargarepu i šampinjone, pa pržite dok pečurke ne puste tečnost i smesa ne omekša.
- Dodajte pirinač u tiganj, promešajte i pržite nekoliko minuta dok pirinač ne postane providan. Ubacite mlevenu papriku, so i biber po ukusu.
- Sa glavice kiselog kupusa skinite listove i pažljivo ih razdvojite. Na svaki list stavite po kašiku pripremljenog nadeva i uvijte sarmice.
- U veliku šerpu poređajte sarmice, dodajte lovorov list i paradajz pire. Nalijte dovoljno vode ili bujona da prekrije sarme.
- Poklopite šerpu i kuvajte sarme na laganoj vatri oko 1.5 do 2 sata dok pirinač ne omekša, a kupus ne postane mek.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne sarme sa šampinjonima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -