Posni punjeni batat povrćem i humusom

111
- Advertisement -

Posni punjeni batat povrćem i humusom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni punjeni batat povrćem i humusom:

  • 4 srednja batata,
  • 1 šolja humusa,
  • 1 crvena paprika, iseckana,
  • 1/2 šolje kukuruza (može i iz konzerve),
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 1 tikvica, iseckana na kockice,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • prstohvat kima i mlevene paprike,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni punjeni batat povrćem i humusom se priprema na sledeći način:

  1. Batat operite, osušite i stavite u rernu da se peče na 200°C oko 45 minuta, dok ne postane mekan.
  2. Dok se batat peče, zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk, papriku, tikvicu i kukuruz, začinite solju, biberom, kimom i mlevenom paprikom. Dinstajte povrće oko 10 minuta, dok sve ne omekša.
  3. Kada je batat gotov, presecite ga po dužini i blago izdubite sredinu, ostavljajući dovoljno prostora da napunite batat.
  4. Izdubljenu sredinu batata pomešajte sa povrćem i humusom, a zatim vratite tu smesu u batat.
  5. Pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni batat povrćem i humusom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -