- Advertisement -
Sastojci za posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom:
- 300 g posnih špageta,
- 200 g tunjevine iz konzerve (u vodi ili ulju),
- 1 konzerva kukuruza (oko 200 g),
- 100 g posnog majoneza,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 čen belog luka (sitno seckan),
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom se pripremaju na sledeći način:
- U velikom loncu prokuvajte vodu sa malo soli. Dodajte špagete i kuvajte ih prema uputstvu na pakovanju dok ne postanu skoro skuvane.
- Dok se špagete kuvaju, pripremite sos. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi i dodajte sitno seckan beli luk. Pržite ga kratko dok ne postane mirisan, ali pazite da ne izgori.
- Dodajte tunjevinu (ocedite je ako je u vodi) i kukuruz u tiganj. Mešajte sve zajedno nekoliko minuta dok se ne zagreje.
- Dodajte posni majonez i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Po ukusu dodajte so i biber.
- Kad su špagete kuvane, procedite ih i dodajte u tiganj sa sosom. Dobro promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
- Poslužite špagete odmah, posute svežim peršunom za dodatni ukus i boju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -