Sastojak: kukuruzno brašno
Posna sarma sa ribom
Sastojci za posnu sarmu sa ribom:
glavica kiselog kupusa,
3 manje glavice luka,
500 g očišćene ribe po želji,
kutija sardina iz konzerve,
2 šoljice od kafe pirinča,
šargarepa,
veći krompir,
kašičica paprike u prahu,
suvi začin,
2 lista lorbera,
biber u prahu i u zrnu.
Za zapršku: 2 manje glavice luka, kašika kukuruznog brašna, kašičica paprike u prahu i ulje.
Posni primorski kačamak
Sastojci za posni primorski kačamak:
manji zubatac,
škarpina ili druga riba,
pola glavice crnog luka,
2–3 lista lovora,
4–5 zrna bibera,
2 kašike vinskog sirćeta,
so,
500 g prosejanog kukuruznog brašna,
maslinovo ulje po potrebi.
Oslić u kukuruznom brašnu
Sastojci za oslić u kukuruzu:
800 g fileta od oslića,
čaša kukuruznog griza,
čaša kukuruznog brašna,
kašičica belog luka u prahu,
ulje,
so.
Posna proja sa suncokretom
Sastojci za posnu proju sa suncokretom:
1 šolja kukuruznog brašna,
50 g semenki suncokreta,
30 g susama,
2 šolje piva,
1 šolja ulja,
1 šolja brašna,
so.
Postan kačamak
Sastojci za postan kačamak:
kukuruzno brašno,
voda,
so.