Naslovna Sastojci Limun

Sastojak: limun

Posna grilovana bukovača

Posna grilovana bukovača

Sastojci za posnu grilovanu bukovaču: 300 g bukovača, 3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno iseckana, sok od pola limuna, 1 kašika soja sosa, 1 kašičica dimljene paprike, svež timijan ili ruzmarin po ukusu, so i biber po ukusu.
Posna tunjevina sa humusom

Posna tunjevina sa humusom

Sastojci za posnu tunjevinu sa humusom: 100 g tunjevine, 3 kašike humusa, 1 mali crni luk, sitno iseckan, 2 kisela krastavčića, sitno iseckana, 4 parčeta dvopeka, sok od pola limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju (po želji).
Posna kinoa salata sa brusnicama i orasima

Posna kinoa salata sa brusnicama i orasima

Sastojci za posnu kinou salatu sa brusnicama i orasima: 200 g kinoe, 50 g sušenih brusnica, 50 g seckanih oraha, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu, svež peršun (opciono).
Posna pečena bundeva sa tahini sosom

Posna pečena bundeva sa tahini sosom

Sastojci za posnu pečenu bundevu sa tahini sosom: 1 srednja bundeva (hokajdo ili muškatna), 2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice kumina (opciono). Za tahini sos: 3 kašike tahinija, 2 kašike limunovog soka, 1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan), 1 kašika maslinovog ulja, 50 ml vode (ili po potrebi), so i biber po ukusu.
Posne špagete sa avokadom

Posne špagete sa avokadom

Sastojci za posne špagete sa avokadom: 200 g posnih špageta, 1 zreo avokado, 1 čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, so i biber po ukusu, svež bosiljak (po želji).
Posni lisnati štapići sa tahinijem

Posni lisnati štapići sa tahinijem

Sastojci za posne lisnate štapiće sa tahinijem: Za lisnate štapiće: 1 pakovanje lisnatog testa (posnog), 1 kašika maslinovog ulja, susam za posipanje, so po ukusu. Za tahini sos: 2 kašike tahini paste, 2 kašike limunovog soka, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 2-3 kašike vode (ili više po potrebi), so i biber po ukusu.
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Sastojci za posnu kremastu čorbu od šargarepe i đumbira: 500 g šargarepe, iseckane na kolutove, 1 srednji crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg narendanog đumbira (ili 1/2 kašičice sušenog), 1 kašika maslinovog ulja, 750 ml povrtnog bujona, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posna pasta sa pestom od rukole

Posna pasta sa pestom od rukole

Sastojci za posnu pastu sa pestom od rukole: 300 g posne paste (špageti, fusili ili penne), 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje oraha ili pinjola, 2-3 čena belog luka, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, posni parmezan (opciono).
Posna salata od prosa sa bundevom

Posna salata od prosa sa bundevom

Sastojci za posnu salatu od prosa sa bundevom: 1 šolja prosa, 200 g bundeve (isečene na kockice), 1 crveni luk (sitno seckan), 1 šaka sveže rukole, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, prstohvat cimeta (opcionalno), 2 kašike semenki bundeve (za dekoraciju).
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i pečurkama: 250 g posne paste (špageti, taljatele ili po izboru), 200 g svežeg spanaća, 200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače), iseckanih, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica limunovog soka, kašika bademovog mleka (opciono, za kremastiju teksturu).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -