- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i pečurkama:
- 250 g posne paste (špageti, taljatele ili po izboru),
- 200 g svežeg spanaća,
- 200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače), iseckanih,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- kašičica limunovog soka,
- kašika bademovog mleka (opciono, za kremastiju teksturu).
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama se priprema na sledeći način:
- Skuvajte pastu u slanoj vodi prema uputstvima sa pakovanja. Ocedite je i ostavite sa strane.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte beli luk i propržite ga dok ne zamiriše. Zatim dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju.
- Dodajte svež spanać u tiganj i kuvajte ga dok se ne slegne, otprilike 2-3 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok.
- Dodajte skuvanu pastu u tiganj, dobro izmešajte, a po želji dodajte malo bademovog mleka za kremastiji efekat. Kuvajte još 2-3 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -