Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

99
- Advertisement -

Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i pečurkama:

  • 250 g posne paste (špageti, taljatele ili po izboru),
  • 200 g svežeg spanaća,
  • 200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače), iseckanih,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • kašičica limunovog soka,
  • kašika bademovog mleka (opciono, za kremastiju teksturu).

Posna pasta sa spanaćem i pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte pastu u slanoj vodi prema uputstvima sa pakovanja. Ocedite je i ostavite sa strane.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte beli luk i propržite ga dok ne zamiriše. Zatim dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju.
  3. Dodajte svež spanać u tiganj i kuvajte ga dok se ne slegne, otprilike 2-3 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok.
  4. Dodajte skuvanu pastu u tiganj, dobro izmešajte, a po želji dodajte malo bademovog mleka za kremastiji efekat. Kuvajte još 2-3 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -