Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

47
- Advertisement -

Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu kremastu čorbu od šargarepe i đumbira:

  • 500 g šargarepe, iseckane na kolutove,
  • 1 srednji crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica svežeg narendanog đumbira (ili 1/2 kašičice sušenog),
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 750 ml povrćnog bujona,
  • sok od 1/2 limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira se priprema na sledeći način:

  1. Na maslinovom ulju propržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani i providni.
  2. Dodajte šargarepu i đumbir, pa kratko propržite.
  3. Prelijte sve povrćnim bujonom i kuvajte dok šargarepa ne postane mekana, oko 20 minuta.
  4. Kada je povrće kuvano, smesu izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku čorbu.
  5. Vratite čorbu na šporet, dodajte sok od limuna, so i biber po ukusu. Kuvajte još par minuta.
  6. Poslužite toplu čorbu uz svež peršun kao dekoraciju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -