- Advertisement -
Sastojci za posnu kremastu čorbu od šargarepe i đumbira:
- 500 g šargarepe, iseckane na kolutove,
- 1 srednji crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica svežeg narendanog đumbira (ili 1/2 kašičice sušenog),
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 750 ml povrćnog bujona,
- sok od 1/2 limuna,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira se priprema na sledeći način:
- Na maslinovom ulju propržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani i providni.
- Dodajte šargarepu i đumbir, pa kratko propržite.
- Prelijte sve povrćnim bujonom i kuvajte dok šargarepa ne postane mekana, oko 20 minuta.
- Kada je povrće kuvano, smesu izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku čorbu.
- Vratite čorbu na šporet, dodajte sok od limuna, so i biber po ukusu. Kuvajte još par minuta.
- Poslužite toplu čorbu uz svež peršun kao dekoraciju.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -