- Advertisement -
Sastojci za posnu tunjevinu sa humusom:
- 100 g tunjevine,
- 3 kašike humusa,
- 1 mali crni luk, sitno iseckan,
- 2 kisela krastavčića, sitno iseckana,
- 4 parčeta dvopeka,
- sok od pola limuna,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju (po želji).
Posna tunjevina sa humusom se priprema na sledeći način:
- U posudu stavite tunjevinu i dodajte humus. Promešajte smesu dok ne postane glatka i homogena.
- U smesu umešajte sitno iseckani crni luk i kiseli krastavčić. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim dodajte sok od limuna kako biste pojačali svežinu.
- Dvopek lagano tostirajte kako bi postao hrskav. Na svaki komad dvopeka ravnomerno rasporedite smesu od tunjevine i humusa.
- Po želji, pospite sitno seckanim svežim peršunom za dodatnu svežinu i dekoraciju.
- Poslužite odmah kao laganu užinu ili predjelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna tunjevina sa humusom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -