- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa pestom od rukole:
- 300 g posne paste (špageti, fusili ili penne),
- 2 šolje sveže rukole,
- 1/2 šolje maslinovog ulja,
- 1/4 šolje oraha ili pinjola,
- 2-3 čena belog luka,
- sok od 1/2 limuna,
- so i biber po ukusu,
- posni parmezan (opciono).
Posna pasta sa pestom od rukole se priprema na sledeći način:
- Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju, vodeći računa da bude „al dente“. Procedite je i sačuvajte malo vode od kuvanja.
- Dok se pasta kuva, pripremite pesto. U blenderu ili secku pomešajte rukolu, orahe (ili pinjole), beli luk, maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Pesto možete dodatno razrediti sa malo vode u kojoj se kuvala pasta, ako je potrebno.
- Skuvanu pastu prelijte pestom i dobro promešajte da se sve ravnomerno obloži.
- Po želji, pospite veganskim parmezanom i servirajte odmah.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pasta sa pestom od rukole
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -