Posna pasta sa pestom od rukole se priprema na sledeći način:
Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju, vodeći računa da bude „al dente“. Procedite je i sačuvajte malo vode od kuvanja.
Dok se pasta kuva, pripremite pesto. U blenderu ili secku pomešajte rukolu, orahe (ili pinjole), beli luk, maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pesto možete dodatno razrediti sa malo vode u kojoj se kuvala pasta, ako je potrebno.
Skuvanu pastu prelijte pestom i dobro promešajte da se sve ravnomerno obloži.
Po želji, pospite veganskim parmezanom i servirajte odmah.
Sastojci za posne uvrnute štapiće: 250ml tople vode, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, 80ml ulja, 500g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašika posnog majoneza, semenke po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više