Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

mornarska salata recept

Mornarska salata

Sastojci za mornarsku salatu: 12 sardela iz salamure (ili konzerve), 3 sveže crvene paprike, 200 g spanaća, 1 krastavac (može i kiseli), 2 glavice crnog luka, šaka maslina, 6 paradajza, 2-3 čena belog luka, 1 limun i sok od 1 limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g boranije, kapar, majoran, biber, so.
pikantna pirinac salata recept

Posna pikantna pirinač salata

Sastojci za posnu pikantnu pirinač salatu: 200 g pirinča, veza mirođije, 1/2 kg paradajza, 2 paprike, glavica crnog luka, 1 veza peršuna, šoljica limunovog soka, šaka crnih maslina, 6 kašika maslinovog uja, so, biber.
posne lazanje sa bakalarom i sampinjonima recept

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima: 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu), 150 g bakalara, 250 g šampinjona, 1 kiseli krastavac, 1 crvena paprika, celerov list, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl belog vermuta, sos od paradajza, 2 kašike brašna, šolja vode, kašika ulja, 10 g margarina, kari, šafran, so, biber.
hilandarski pindzur

Hilandarski pindžur

Sastojci za hilandarski pindžur: 10 većih crvenih paprika, 1 plavi patlidžan, 1 paradajz, 1 krastavac, veza zeleni (peršun, celer), sok od 1 limuna, 5 kašika maslinovog ulja, biber, so.
posna čorba od bundeve recept

Posna čorba od bundeve

Sastojci za posnu čorbu od bundeve: 1 kg bundeve, 1 šipka cimeta, 1 glavica crnog luka, 7 česanja belog luka, 1 kašikica kumina u prahu, 2 kašikice malteksa, 1 kašika morske soli, 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja ulja, 1 l vode.
salata od hobotnice recept

Posna salata od hobotnice

Sastojci za posnu salatu od hobotnice: 1 kg hobotnice, 3 čena belog luka, mladi luk ili praziluk, 1 lovorov list, šaka seckanog peršuna, 1 limun, maslinovo ulje, biber, so.
salata-od-spanaca-sa-kukuruzom-i-sargarepom

Posna salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom

Sastojci za posnu salatu od spanaća sa kukuruzom i šargarepom: 300 g spanaća, 200 g kukuruza šećerca, 2 šargarepe, 2 limuna, ½ kašike selena, so, 1,5 kašika maslinovog ulja.
Račići sa pečurkama i paradajzićima

Račići sa pečurkama i paradajzićima

Sastojci za račiće sa pečurkama i paradajzićima: malo maslinovog ulja, račići po želji, pečurke po želji, paradajzčići po želji, vegeta, biber, so.
Dimljeni šaran recept

Dimljeni šaran

Sastojci za dimljeni šaran: 1,5 kg dimljenog šarana, 1 limun (sok), 2-3 lista zelene salate, 3-4 paprike iz turšije, maslinovo ulje.
djuvec od povrca

Posni đuveč

Sastojci za posni djuveč: praziluk, glavica crnog luka, češanj belog luka, 2-3 šargarepe, paškanat, po jedna crvena, zelena i žuta paprika, tikvica, paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve, šolja pirinča, dobro maslinovo ili suncokretovo ulje, so, biber, peršunov list.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -