Naslovna Sastojci Origano

Sastojak: origano

posna paradajz corba na vodi recept

Posna paradajz čorba na vodi

Sastojci za posnu paradajz čorbu na vodi: glavica crnog luka, veza zeleni, 200 ml. paradajz pirea, šolja pirinča, bosiljak, origano, kašičica soli, kašičica šećera.
Posne lazanje recept

Posne lazanje sa tunjevinom

Sastojci za posne lazanje: posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu), 500 g šampinjona, 2 tunjevine, 500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa, čaša sojinog mleka, 120 g margarina, 3 kašike brašna, 2 kašike griza, 400 g biljnog sira, origano, začini po želji, kečap.
krompir sa povrcem u rerni

Postan krompir sa povrćem u rerni

Sastojci za krompir sa povrćem u rerni: 1 kg krompira, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 2 glavice crnog luka, 3 šargarepe, so, aleva paprika, origano, ulje.
posna pita sa pecurkama na vodi

Posna pita sa pečurkama na vodi

Sastojci za posnu pitu sa pečurkama na vodi: pakovanje šampinjona, 1/2 glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja mlevenog paradajza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.
makaroni sa belim lukom

Posni makaroni sa belim lukom

Sastojci za posne makarone sa belim lukom: pakovanje posnih makarona, 100 g maslina po izboru, može punjene ili druge po želji, 6-7 čena belog luka, kašičica soli, kašičica origana, kašičica mlevenog bibera, nekoliko kašika ulja, za preliv paradajiz sos po želji.
rizoto sa pecurkama i crnim vinom

Rižoto sa pečurkama i crnim vinom

Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom: 300 g šampinjona, 2 šoljice za kafu pirinča, 2 kašike ulja, 1 dl crnog vina, 1 glavica crnog luka, so, biber, origano, 2 šoljice vode.
supa od krompira i sargarepe

Posna čorba od krompira i šargarepe na vodi

Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način: Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
Testenina sa povrćem recept

Posna testenina sa povrćem

Sastojci za posnu testeninu sa povrćem: 300 g posne testenine, 150 g šampinjona, 200 g tikvica, 100 g paradajza, 2 čena belog luka, 0,5 dl ulja, origano, peršun, biber, so.
bakalar u soku od limuna recept

Bakalar u soku od limuna

Sastojci za bakalar u soku od limuna: 2 bakalara (ili fileti), so, biber, maslinovo ulje, 1/2 limuna, sitno naseckanog, 1-2 kašike ulja, 1 vlašac, mleven, sok od 1/2 limuna,, 1/4 šolje belog vina, 1/4 kašičice origana, 1 kašika kapra.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -