- Advertisement -
Sastojci za posne lisnate štapiće sa kečapom i začinima:
- 40g svežeg kvasca,
- 1kg brašna,
- 400ml vode,
- 200ml ulja,
- 200g kečapa,
- 200g posnog margarina,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica origana,
- 1 kašičica belog luka u prahu.
Posni lisnati štapići sa kečapom i začinima se pripremaju na sledeći način:
- U vanglu izmrvite kvasac, dodajte šećer, mlaku vodu, ulje.
- Izmešajte pa dodajte oko 850 grama brašna i so.
- Zamesite testo i ostavite da stoji oko 30 minuta.
- Za to vreme držite margarin u zamrzivaču ili frižideru da se stegne.
- Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela.
- Jedan deo razvucite, preko narendajte 100 g margarina i uvijte u rolat.
- Tako uradite i sa drugim delom.
- Oba rukama istanjite i ostavite desetak minuta da odstoje.
- Razvucite oklagijom i premažite kečapom u koji ste umešali začine.
- Isecite trake i uvijte štapiće.
- Ređajte na tepsiju obloženu pek papirom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 8 Review(s)
Posni lisnati štapići sa kečapom i začinima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -