Posni slani mafini sa semenkama

11476
- Advertisement -

Posni slani mafini sa semenkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:

  • 230g brašna,
  • 200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),
  • 50ml maslinovog ulja,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 10ml sveže ceđenog soka od limuna,
  • 1 komad crvene paprike,
  • 1 kašičica koncentrata paradajza,
  • 2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)
  • 1 kašičica korijandera, sušeni listovi,
  • 1 kašičica origana,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 supene kašike sirovih semenki bundeve,
  •  2 supene kašike semenki suncokreta,
  • 1 – 2 supene kašike makovog semena,
  • margarin za podmazivanje kalupa.

Posni slani mafini sa semenkama se pripremaju na sledeći način:

  1. Crvene paprike iseckajte na sitne kockice, izaberite onu papirku koja ima jarku boju, koja je mesnata i slatka.
  2. Zelena perca luka sitno iseckajte.
  3. U posudi pomešajte biljno mleko sa maslinovim uljem, limunovim sokom i solju.
  4. U njih u delovima prosejte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno.
  5. Ukoliko je konzistencija gusta, sipajte malo vode ili još biljnog mleka.
  6. Smesu podelite na dva jednaka dela.
  7. U jednoj izmešajte paprike i koncentrat paradajza, a u drugoj mladi luk i začine.
  8. Margarinom podmažite silikonske kalupe za mafine.
  9. U svaki kalup sipajte po kašiku zelene smese i dopunite crvenom, bez da punite do vrha.
  10. Pospite suncokretovim, bundevinim i makovim semenom.
  11. Pecite 30 minuta na 165 °C u prethodno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni slani mafini sa semenkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
- Advertisement -