- Advertisement -
Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:
- 230g brašna,
- 200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),
- 50ml maslinovog ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- 10ml sveže ceđenog soka od limuna,
- 1 komad crvene paprike,
- 1 kašičica koncentrata paradajza,
- 2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)
- 1 kašičica korijandera, sušeni listovi,
- 1 kašičica origana,
- 1 kašičica soli,
- 2 supene kašike sirovih semenki bundeve,
- 2 supene kašike semenki suncokreta,
- 1 – 2 supene kašike makovog semena,
- margarin za podmazivanje kalupa.
Posni slani mafini sa semenkama se pripremaju na sledeći način:
- Crvene paprike iseckajte na sitne kockice, izaberite onu papirku koja ima jarku boju, koja je mesnata i slatka.
- Zelena perca luka sitno iseckajte.
- U posudi pomešajte biljno mleko sa maslinovim uljem, limunovim sokom i solju.
- U njih u delovima prosejte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno.
- Ukoliko je konzistencija gusta, sipajte malo vode ili još biljnog mleka.
- Smesu podelite na dva jednaka dela.
- U jednoj izmešajte paprike i koncentrat paradajza, a u drugoj mladi luk i začine.
- Margarinom podmažite silikonske kalupe za mafine.
- U svaki kalup sipajte po kašiku zelene smese i dopunite crvenom, bez da punite do vrha.
- Pospite suncokretovim, bundevinim i makovim semenom.
- Pecite 30 minuta na 165 °C u prethodno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni slani mafini sa semenkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -