Tikvice očistiti, iseći na sasvim tanke kolutiće, pa uvaljati u mešavinu brašna, aleve paprike i soli i propržiti na vrelom ulju.
Sitno iseckan beli luk, pomešati sa uljem, sirćetom i začinima.
U dublju činiju ređati tikvice, pa ih prelivati mešavinom luka i ulja.
Ostaviti najmanje 1 sat u frižideru da se sastojci sjedine.
Ovo jelo može se praviti na isti način sa plavim patlidžanom, stim što se izrezan patlidžan prethodno mora posuti solju i ostaviti da odstoji kako bi pustio gorak sok.
Sastojci za posnu slanu tortu od šampinjona:
500 g šampinjona,
1 praziluk,
1/2 margarina,
100 g posnog majoneza,
korice za rozen tortu,
kašičica soli,
malo peršuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više