Tikvice očistiti, iseći na sasvim tanke kolutiće, pa uvaljati u mešavinu brašna, aleve paprike i soli i propržiti na vrelom ulju.
Sitno iseckan beli luk, pomešati sa uljem, sirćetom i začinima.
U dublju činiju ređati tikvice, pa ih prelivati mešavinom luka i ulja.
Ostaviti najmanje 1 sat u frižideru da se sastojci sjedine.
Ovo jelo može se praviti na isti način sa plavim patlidžanom, stim što se izrezan patlidžan prethodno mora posuti solju i ostaviti da odstoji kako bi pustio gorak sok.
Sastojci za posni rižoto sa šampinjonima:
2 čaše pirinča,
1 velika glavica crnog luka,
600 g šampinjona,
1 dl belog vina,
mleveni đumbir,
biber,
so,
vegeta,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više