Tikvice očistiti, iseći na sasvim tanke kolutiće, pa uvaljati u mešavinu brašna, aleve paprike i soli i propržiti na vrelom ulju.
Sitno iseckan beli luk, pomešati sa uljem, sirćetom i začinima.
U dublju činiju ređati tikvice, pa ih prelivati mešavinom luka i ulja.
Ostaviti najmanje 1 sat u frižideru da se sastojci sjedine.
Ovo jelo može se praviti na isti način sa plavim patlidžanom, stim što se izrezan patlidžan prethodno mora posuti solju i ostaviti da odstoji kako bi pustio gorak sok.
Sastojci za posne pekarske kifle: 1200g brašna, 1 kesica suvog kvasca (7g), 600ml kisele vode, 100ml obične vode, 3 kašike ulja, 100g posnog margarina, 1 kašika šećera, 1 kašika soli, ulje za premazivanje kiflica.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više