- Advertisement -
Sastojci za pikantne tikvice:
- 3-4 tikvice srednje veličine,
- brašno i malo aleve paprike,
- 2-3 čena belog luka,
- 1 veza peršuna,
- šoljica ulja,
- 2 kašike sirćeta,
- origano,
- so.
Pikantne tikvice se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice očistiti, iseći na sasvim tanke kolutiće, pa uvaljati u mešavinu brašna, aleve paprike i soli i propržiti na vrelom ulju.
- Sitno iseckan beli luk, pomešati sa uljem, sirćetom i začinima.
- U dublju činiju ređati tikvice, pa ih prelivati mešavinom luka i ulja.
- Ostaviti najmanje 1 sat u frižideru da se sastojci sjedine.
- Ovo jelo može se praviti na isti način sa plavim patlidžanom, stim što se izrezan patlidžan prethodno mora posuti solju i ostaviti da odstoji kako bi pustio gorak sok.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 44 Review(s)
Pikantne tikvice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -