Naslovna Sastojci Povrćni bujon

Sastojak: povrćni bujon

Posna musaka od sočiva i spanaća

Posna musaka od sočiva i spanaća

Sastojci za posnu musaku od sočiva i spanaća: 1 šolja sočiva (crvena ili smeša), 2 šolje svežeg spanaća,  2 šolje krompira,  1 crni luk, 2 čena belog luka,  1 šolja paradajz sosa, 1/2 šolje integralnog pirinča, 2 kašičice suvog origana, 1 kašičica suve majčine dušice, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 4 šolje posnog povrćnog bujona. Bešamel sos: 2 šolje posnog sojinog mleka, 3 kašike integralnog brašna, 3 kašike posnog biljnog margarina, prstohvat muskatnog oraščića, so i biber po ukusu.
Posni rižoto sa spanaćem

Posni rižoto sa spanaćem

Sastojci za posni rižoto sa spanaćem: 1 šolja integralnog pirinča, 1 crni luk,  2 čena belog luka, 2 šolje svežeg spanaća,  4 šolje posnog povrćnog bujona, 1/2 šolje belog vina (opciono), 2 kašike posnog biljnog margarina, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike posnog sira (opciono).
Posna supa od pečenih paprika

Posna supa od pečenih paprika

Sastojci za posnu supu od pečenih paprika: 4 crvene paprike, 1 šargarepa,  1 krompir,  1 crni luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 litar povrćnog bujona (može se koristiti kocka za bujon), so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna supa od cvekle

Posna supa od cvekle

Sastojci za posnu supu od cvekle: 2 srednje velike cvekle, 2 šargarepe,  1 crni luk,  2 krompira, 3 čena belog luka, 1 šolja naseckanog kelja, 1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza), 8 šolja povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posni pilav sa suvim voćem

Posni pilav sa suvim voćem

Sastojci za posni pilav sa suvim voćem: 1 šolja basmati pirinča, 2 šolje povrćnog bujona ili vode, 2 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1/2 šolje suvih šljiva,  1/2 šolje suvih brusnica, 1/4 šolje suvih kajsija, 1/4 šolje suvih smokvi, 1/4 šolje naseckanih badema, 1/2 kašičice kurkume, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posno varivo od špargli

Posno varivo od špargli

Sastojci za posno varivo od špargli: 500g špargli (asparagusa), 1 crni luk,  2 krompira,  2 šargarepe,  2 paradajza,  2 čena belog luka, 1 šolja pasulja (crni ili beli),  1 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
Posna supa od crnog luka

Posna supa od crnog luka

Sastojci za posnu supa od crnog luka:4-5 glavice crnog luka,2 šargarepe,2 krompira,2 štapića celera,2 kašike maslinovog ulja,1 litar posnog povrćnog bujona,4 čena belog luka,1 lovorov list,so i biber po ukusu,sveži peršun za dekoraciju.
Posna supa od brokolija i krompira

Posna supa od brokolija i krompira

Sastojci za posnu supu od brokolija i krompira: 1 veliki brokoli,  3 srednje velika krompira, 1 crni luk,  2 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 koren peršuna, 1,5 litra povrćnog bujona (posnog), 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -