Naslovna Sastojci Povrćni bujon

Sastojak: povrćni bujon

Posne sarme sa šampinjonima

Posne sarme sa šampinjonima

Sastojci za posne sarme sa šampinjonima: 1 glavica kiselog kupusa, 500 g šampinjona ili mešavine pečuraka (iseckanih), 1 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka (sitno iseckana), 2 čena belog luka (sitno iseckana), 1 šargarepa (rendana), 1 kašika mlevene paprike, so, biber po ukusu, 2 kašike ulja, 1 lovorov list, 1 kašika paradajz pirea, voda ili povrtni bujon.
Posna čorba od bundeve i šargarepe

Posna čorba od bundeve i šargarepe

Sastojci za posnu čorbu od bundeve i šargarepe: 500 g bundeve (isečene na kocke), 3 srednje šargarepe (isečene na kolutove), 1 veći crni luk (sitno iseckan), 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona, 1 kašičica đumbira u prahu (opciono), so i biber po ukusu, 1 kašika limunovog soka, svež peršun za dekoraciju.
Posna čorba od paradajza i spanaća

Posna čorba od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu čorbu od paradajza i spanaća: 400 g svežih paradajza (ili 1 konzerva seckanog paradajza), 100 g svežeg spanaća, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 1 šargarepa, rendana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, 1 kašičica origana ili bosiljka, sok od pola limuna.
Posno varivo od sočiva i spanaća

Posno varivo od sočiva i spanaća

Sastojci za posno varivo od sočiva i spanaća: 1 šolja crvenog ili zelenog sočiva, 200 g svežeg spanaća, 1 crvena lukovica, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 šargarepe, iseckane na kolutove, 1 krompir, iseckan na kockice, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kima, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu.
Posna kinoa sa bundevom i keljom

Posna kinoa sa bundevom i keljom

Sastojci za posnu kinou sa bundevom i keljom: 1 šolja kinoe, 300 g bundeve, isečene na kockice, 150 g kelja, sitno naseckanog, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice mlevenog kumina, 1/2 kašičice mlevene paprike, so i biber po ukusu, sok od pola limuna, 2 šolje povrćnog bujona.
Posna supa od kelja i krompira

Posna supa od kelja i krompira

Sastojci za posnu supu od kelja i krompira: 300 g kelja, 3 srednja krompira, oljuštena i isečena na kockice, 1 šargarepa, isečena na kolutove, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1,5 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića, svež peršun za dekoraciju.
Posni čili sa kukuruzom i bundevom

Posni čili sa kukuruzom i bundevom

Sastojci za posni čili sa kukuruzom i bundevom: 400 g bundeve, isečene na kocke, 1 konzerva kukuruza (oko 200 g), 1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g), ispranog i oceđenog, 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 konzerva paradajza iseckanog (400 g), 1 kašika mlevene paprike (ili čili praha, po ukusu), 1 kašičica kumina, 1 kašika maslinovog ulja, 500 ml povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež korijander za dekoraciju (po želji).
Posna supa od paradajza i spanaća

Posna supa od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu supu od paradajza i spanaća: 500 g svežeg paradajza (ili 400 g konzerviranog paradajza), 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 100 g svežeg spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju (po želji).
Posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem

Posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem

Sastojci za posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem: 6 velikih paradajza, 100 g kuskusa, 1 mala tikvica, sitno iseckana, 1 crvena paprika, sitno iseckana, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, 200 ml povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju.
Posno varivo od bundeve i pasulja

Posno varivo od bundeve i pasulja

Sastojci za posno varivo od bundeve i pasulja: 400 g bundeve, oljuštene i iseckane na kockice, 1 konzerva kuvanog crnog pasulja (400 g), ispranog i oceđenog, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, iseckana, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1 litar povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -