Posna supa od brokolija i krompira se priprema na sledeći način:
U velikom loncu, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postanu mekani i staklasti.
Dodajte krompir, šargarepu i koren peršuna u lonac. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Dodajte isečen brokoli u lonac i promešajte sve sastojke.
Prelijte posni povrćni bujon preko povrća. Povećajte temperaturu i pustite da supa proključa.
Smanjite temperaturu i pustite supu da krčka dok povrće ne postane mekano, što obično traje oko 15-20 minuta.
Kada je supa gotova, začinite je solju i biberom po ukusu.
Uklonite supu sa vatre i upotrebite štapni mikser da je izmiksate dok ne dobijete glatku teksturu. Alternativno, možete koristiti blender, ali budite oprezni s vrelim supama.
Poslužite supu toplu, posutu svežim peršunom za dekoraciju.
Potrebno je:
konzerva pasulja,
pola konzerve leblebija,
konzerva tunjevine,
2 struka mladog luka,
pola glavice crvenog luka,
0,5 dl maslinovog ulja,
3 kašike crvenog vina,
kašika senfa,
veza peršuna,
kašičica sušenog origana,
krupna morska so,
biber.
Priprema:
U...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više