Posna supa od brokolija i krompira se priprema na sledeći način:
U velikom loncu, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite dok ne postanu mekani i staklasti.
Dodajte krompir, šargarepu i koren peršuna u lonac. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Dodajte isečen brokoli u lonac i promešajte sve sastojke.
Prelijte posni povrćni bujon preko povrća. Povećajte temperaturu i pustite da supa proključa.
Smanjite temperaturu i pustite supu da krčka dok povrće ne postane mekano, što obično traje oko 15-20 minuta.
Kada je supa gotova, začinite je solju i biberom po ukusu.
Uklonite supu sa vatre i upotrebite štapni mikser da je izmiksate dok ne dobijete glatku teksturu. Alternativno, možete koristiti blender, ali budite oprezni s vrelim supama.
Poslužite supu toplu, posutu svežim peršunom za dekoraciju.
Sastojci za Posnu tortu sa medom:
250 g oraha,
350 g šećera u prahu,
250 g mekog brašna,
200 g kristal šećera,
3 šoljice meda,
3 štangle čokolade,
3 šoljice kisele vode,
malo ekstrakta od maline,
1 vanilin šećer,
1/2 kašičice sode bikarbone.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više