- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od pečenih paprika:
- 4 crvene paprike,
- 1 šargarepa,
- 1 krompir,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 litar povrćnog bujona (može se koristiti kocka za bujon),
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna supa od pečenih paprika se priprema na sledeći način:
- Operite crvene paprike, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa dok kora paprika ne postane crna i izbubri, oko 25-30 minuta. Zatim izvadite paprike iz rerne, stavite ih u vrećicu za zamrzivač ili pokrijte krpom i ostavite da se ohlade.
- Kada se paprike ohlade, oljuštite ih, očistite od semenki i naseckajte.
- U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.
- Dodajte naseckane šargarepe i krompir u šerpu, pa propržite nekoliko minuta.
- Dodajte naseckane pečene crvene paprike u šerpu i promešajte.
- Sipajte povrćni bujon u šerpu i pustite da supa provri. Smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20-25 minuta.
- Posolite i pobiberite supu prema ukusu.
- Kada je supa gotova, izblendajte je štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka.
- Poslužite supu toplu, garniranu svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna supa od pečenih paprika
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
- Advertisement -