Posna supa od pečenih paprika

431
- Advertisement -

Posna supa od pečenih paprika

Advertisements

Sastojci za posnu supu od pečenih paprika:

  • 4 crvene paprike,
  • 1 šargarepa,
  • 1 krompir,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 litar povrćnog bujona (može se koristiti kocka za bujon),
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za garnituru (opciono).

Posna supa od pečenih paprika se priprema na sledeći način:

  1. Operite crvene paprike, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa dok kora paprika ne postane crna i izbubri, oko 25-30 minuta. Zatim izvadite paprike iz rerne, stavite ih u vrećicu za zamrzivač ili pokrijte krpom i ostavite da se ohlade.
  2. Kada se paprike ohlade, oljuštite ih, očistite od semenki i naseckajte.
  3. U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte naseckane šargarepe i krompir u šerpu, pa propržite nekoliko minuta.
  5. Dodajte naseckane pečene crvene paprike u šerpu i promešajte.
  6. Sipajte povrćni bujon u šerpu i pustite da supa provri. Smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20-25 minuta.
  7. Posolite i pobiberite supu prema ukusu.
  8. Kada je supa gotova, izblendajte je štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka.
  9. Poslužite supu toplu, garniranu svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna supa od pečenih paprika
Autor:
Objavljen:
- Advertisement -