Sastojak: ruzmarin
Posna pašteta od tunjevine i kikiriki putera
Sastojci za posnu paštetu od tunjevine i kikiriki putera: 1 konzerva oceđene tunjevine u komadima, 4 kašičice kikiriki putera, 2 kašičice senfa, sok od pola limuna,1/2 kašičice sušene majčine dušice ili ruzmarina.
Mediteranska fokača
Sastojci za Mediteransku fokaču: 800g brašna, 10g suvog kvasca, 15g sitne morske soli, 500ml mlake vode, 10g šećera, 75ml maslinovog ulja. Nadev: mini paradajz, masline, sveži bosiljak, sveži ruzmarin, sveži origano, krupna morska so, biber.
Losos sa mediteranskom mešavinom
Sastojci za losos sa mediteranskom mešavinom: Filet lososa, 1 mladi crni luk, 100g kečapa, 1 kašika meda, 1 kašika soja sosa, 1 kašičica smeđeg šećera, 1 kašičica senfa, 450g Mediteranske mešavine, maslinovo ulje, 1 kašičica suvog vlašca, beli luk u granulama, mleveni biber, morska ili himalajska so, grančice ruzmarina.
Začinjeni krompir iz rerne
Sastojci za začinjeni krompir iz rerne:
800 g krompira,
2 čena belog luka,
3 kašike maslinovog ulja,
2 grančice ruzmarina,
so,
biber.
Džem od krušaka i ruzmarina
Sastojci za džem od krušaka i ruzmarina:
8 šolja očišćenih zrelih krušaka viljamovki
2 kašičice sitno rendane kore limuna
125 ml sveže ceđenog limunovog soka
3 šolje šećera
šolja meda
2 kašike seckanog lista ruzmarina.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Najbolje riblje pljeskavice
Sastojci za riblje pljeskavice:
razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...).
Posno zapečeno povrće
Sastojci za posno zapečeno povrće:
700 g paradajza,
2 tikvice,
1 patlidžan,
4 čena belog luka,
2 grančice ruzmarina,
4 lovorova lista,
maslinovo ulje,
so,
biber,
prstohvat ljute paprike.
Posna francuska mućkalica
Sastojci za posnu francusku mućkalicu:
250 g tikvica,
plavi patlidžan,
400 g paradajza,
2 glavice crnog luka,
crvena i žuta paprika,
2 čena belog luka,
po 3 grančice timijana i origana,
po 2 grančice bosiljka i ruzmarina,
3-4 kašike ulja,
2 kašike paradajz pirea,
100-150 ml povrtnog bujona,
so i biber.
Tolstolobik sa svežim začinskim biljem
Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem:
700 g tolstolobika,
2 veća čena belog luka,
sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari,
mešavina suvog biljnog začina,
ulja po potrebi.