- Advertisement -
Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem:
- 700 g tolstolobika,
- 2 veća čena belog luka,
- sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari,
- mešavina suvog biljnog začina,
- ulja po potrebi.
Tolstolobik sa svežim začinskim biljem se priprema na sledeći način:
- Komad ribe dobro osoliti pa začiniti mešavinom suvog biljnog začina.
- Beli luk iseći na listiće, a začinsko bilje oprati.
- Vrhom oštrog špicastog noža bušiti male rupe i u njih naizmenično stavljati beli luk pa jednu od biljaka, sve dok se ne išpikuje ceo komad ribe.
- Ribu ostaviti u frižideru dva sata da poprimi ukuse.
- Nakon toga ribu premestiti u vatrostalnu posudu, pouljiti je i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 min.
Recept poslala Mila Nenadović
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 7 Review(s)
Tolstolobik sa svežim začinskim biljem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -