Posna francuska mućkalica

Francuska mućkalica recept

Advertisement

Sastojci za posnu francusku mućkalicu:

  • 250 g tikvica,
  • plavi patlidžan,
  • 400 g paradajza,
  • 2 glavice crnog luka,
  • crvena i žuta paprika,
  • 2 čena belog luka,
  • po 3 grančice timijana i origana,
  • po 2 grančice bosiljka i ruzmarina,
  • 3-4 kašike ulja,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • 100-150 ml povrtnog bujona,
  • so i biber.

Posna francuska mućkalica se priprema na sledeći način:

  1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade.
  2. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte.
  3. Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.
  4. U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje.
  5. Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.
  6. Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte.
  7. Sipajte bujon i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Francuska mućkalica
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 21 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares