- Advertisement -
Sastojci za posnu francusku mućkalicu:
- 250 g tikvica,
- plavi patlidžan,
- 400 g paradajza,
- 2 glavice crnog luka,
- crvena i žuta paprika,
- 2 čena belog luka,
- po 3 grančice timijana i origana,
- po 2 grančice bosiljka i ruzmarina,
- 3-4 kašike ulja,
- 2 kašike paradajz pirea,
- 100-150 ml povrtnog bujona,
- so i biber.
Posna francuska mućkalica se priprema na sledeći način:
- Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade.
- Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte.
- Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.
- U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje.
- Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.
- Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte.
- Sipajte bujon i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Francuska mućkalica
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -