Sastojak: šampinjoni
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Pijani šampinjoni
Sastojci za pijane šampinjone:
pakovanje šampinjona,
3 glavice crnog luka,
čen belog luka,
šargarepa,
sveža paprika,
vegeta,
biber,
lovorov list,
ulje,
belo vino po želji.
Posne lazanje sa tunjevinom
Sastojci za posne lazanje:
posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu),
500 g šampinjona,
2 tunjevine,
500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa,
čaša sojinog mleka,
120 g margarina,
3 kašike brašna,
2 kašike griza,
400 g biljnog sira,
origano,
začini po želji,
kečap.
Posna pita sa pečurkama na vodi
Sastojci za posnu pitu sa pečurkama na vodi:
pakovanje šampinjona,
1/2 glavice luka,
1/4 praziluka,
1 šolja mlevenog paradajza,
kore za pitu,
so,
biber,
mešavina začina,
origano,
voda.
Posna musaka od šampinjona na vodi
Sastojci za posnu musaku od šampinjona:
5 kropmira,
2 šargarepe,
pakovanje šampinjona,
3 češnja belog luka,
šaka pirinča,
pola ljute papričice,
so,
biber,
vočester sos,
maslinovo ulje, a može i na vodi.
Rižoto sa pečurkama i crnim vinom
Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom:
300 g šampinjona,
2 šoljice za kafu pirinča,
2 kašike ulja,
1 dl crnog vina,
1 glavica crnog luka,
so,
biber,
origano,
2 šoljice vode.
Posna testenina sa povrćem
Sastojci za posnu testeninu sa povrćem:
300 g posne testenine,
150 g šampinjona,
200 g tikvica,
100 g paradajza,
2 čena belog luka,
0,5 dl ulja,
origano,
peršun,
biber,
so.
Gurmanske pečurke
Sastojci za gurmanske pečurke:
300 g šampinjona,
ulje,
beli luk,
1 glavica crnog luka,
praziluk,
peršunov list,
biber,
so.
Posna pita od spanaća i šampinjona
Sastojci za posnu pitu od spanaća i šampinjona:
500 g gotovih kora za pitu,
300 g spanaća,
200 g šampinjona,
100 g praziluka,
150 g biljnog sira (od soje),
ulje,
so.
Posni trokutići sa šampinjonima
Sastojci za posne trokutiće sa šampinjonima:
jedno pakovanje kora za pitu (oko 450-500g),
200 g šampinjona,
100 g biljnog sira,
2 kašike ulja,
so,
biber po ukusu,
malo ulja pomešano sa vodom za premazivanje kora.