- Advertisement -
Sastojci za dagnje na buzari:
- 600-700 g dagnji u školjki,
- 5 dl belog vina,
- malo maslinovog ulja,
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog,
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog,
- 2 lovorova lista,
- biber u zrnu, so ili vegeta,
- sveže iseckan peršun.
Dagnje na buzari se pripremaju na sledeći način:
- Dagnje oprati u ledenoj vodi.
- Na malo maslinovog ulja propržiti iseckan crni luk, pa dodati oprane dagnje i mešati jedan minut.
- Dodati iseckan beli luk, vegetu ili so, nekoliko zrna bibera, lovor, pa sve naliti vinom.
- Po potrebi dodati malo vode, ali ne previše – dagnje treba samo da ogreznu u tečnosti. Kad tečnost proključa, smanjiti vatru i kuvati još 10 minuta.
- Na kraju dodati peršun i odmah služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Dagnje na buzari
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -