Dagnje na buzari

157

Dagnje na buzari

- Advertisement -

Sastojci za dagnje na buzari:

  • 600-700 g dagnji u školjki,
  • 5 dl belog vina,
  • malo maslinovog ulja,
  • 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog,
  • 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog,
  • 2 lovorova lista,
  • biber u zrnu, so ili vegeta,
  • sveže iseckan peršun.

Dagnje na buzari se pripremaju na sledeći način:

  1. Dagnje oprati u ledenoj vodi.
  2. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckan crni luk, pa dodati oprane dagnje i mešati jedan minut.
  3. Dodati iseckan beli luk, vegetu ili so, nekoliko zrna bibera, lovor, pa sve naliti vinom.
  4. Po potrebi dodati malo vode, ali ne previše – dagnje treba samo da ogreznu u tečnosti. Kad tečnost proključa, smanjiti vatru i kuvati još 10 minuta.
  5. Na kraju dodati peršun i odmah služiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Dagnje na buzari
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)