Posna sarma od kiselog kupusa Autor: Recept - 14/04/2012 1620 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa: 2-3 glavice kiselog kupusa, 1 kg pirinča, probranog i opranog, 1 kg crnog luka, sitno iseckanog, 3-4 šargarepe, sitno izrendane, 1 koren peršuna, sitno izrendan, 3-4 čena belog luka, sitno iseckan, 5-6 listova lovora, biber, ulje, so, aleva paprika. Posna sarma od kiselog kupusa se priprema na sledeći način: Kiseli kupus očistiti i odvojiti listove. Ako je kupus suviše slan, ostaviti ga malo da odstoji u mlakoj vodi. Propržiti crni luk na dosta ulja, zatim dodati povrće, so, biber, lovor, beli luk i na kraju alevu papriku. Spustiti pirinac i sve lagano izmešati. Saviti sarme i svaki red preliti sa malo ulja i posuti alevom paprikom. Dodati vode da sarme ogreznu i kuvati oko 2 sata na tihoj vatri. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Posna sarma od kiselog kupusa Objavljen: 2012-04-14Vreme za pripremu: 2H20MProsečna ocena: 4 Based on 28 Review(s) - Advertisement -