- Advertisement -
Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa:
- 2-3 glavice kiselog kupusa,
- 1 kg pirinča, probranog i opranog,
- 1 kg crnog luka, sitno iseckanog,
- 3-4 šargarepe, sitno izrendane,
- 1 koren peršuna, sitno izrendan,
- 3-4 čena belog luka, sitno iseckan,
- 5-6 listova lovora,
- biber,
- ulje,
- so,
- aleva paprika.
Posna sarma od kiselog kupusa se priprema na sledeći način:
- Kiseli kupus očistiti i odvojiti listove.
- Ako je kupus suviše slan, ostaviti ga malo da odstoji u mlakoj vodi.
- Propržiti crni luk na dosta ulja, zatim dodati povrće, so, biber, lovor, beli luk i na kraju alevu papriku.
- Spustiti pirinac i sve lagano izmešati.
- Saviti sarme i svaki red preliti sa malo ulja i posuti alevom paprikom.
- Dodati vode da sarme ogreznu i kuvati oko 2 sata na tihoj vatri.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna sarma od kiselog kupusa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -