Posna sarma od kiselog kupusa

Sarma od kiselog kupusa

Advertisement

Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa:

  • 2-3 glavice kiselog kupusa,
  • 1 kg pirinča, probranog i opranog,
  • 1 kg crnog luka, sitno iseckanog,
  • 3-4 šargarepe, sitno izrendane,
  • 1 koren peršuna, sitno izrendan,
  • 3-4 čena belog luka, sitno iseckan,
  • 5-6 listova lovora,
  • biber,
  • ulje,
  • so,
  • aleva paprika.

Posna sarma od kiselog kupusa se priprema na sledeći način:

  1. Kiseli kupus očistiti i odvojiti listove.
  2. Ako je kupus suviše slan, ostaviti ga malo da odstoji u mlakoj vodi.
  3. Propržiti crni luk na dosta ulja, zatim dodati povrće, so, biber, lovor, beli luk i na kraju alevu papriku.
  4. Spustiti pirinac i sve lagano izmešati.
  5. Saviti sarme i svaki red preliti sa malo ulja i posuti alevom paprikom.
  6. Dodati vode da sarme ogreznu i kuvati oko 2 sata na tihoj vatri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna sarma od kiselog kupusa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 37 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares