- Advertisement -
Sastojci za posnu francusku salatu:
- 500 g krompira,
- 150 g graška,
- 1 veća ili 2 manje šargarepe,
- 1 srednji koren od celera,
- 4 kisela krastavca,
- 2 kisele jabuke,
- 2 kašike peršunovog lista, sitno iseckanog,
- sirće,
- malo šećera,
- malo senfa,
- 2 kašike kečapa,
- malo posnog majoneza
- biber,
- so.
Posna francuska salata se priprema na sledeći način:
- Šargarepu i celer iseći na sitne komadiće, pa zajedno sa graškom obariti u slanoj vodi i paziti da se ne raskuva, već da sve ostane čvrsto.
- Ocediti i staviti u činiju.
- Dodati na kockice isečene kisele krastavce, jabuke i baren krompir, zatim ulje, majonez, so, biber, sirće i kečap.
- Na kraju sve dobro izmešati.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna francuska salata
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -