- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od bundeve:
- 1 kg bundeve,
- 1 šipka cimeta,
- 1 glavica crnog luka,
- 7 česanja belog luka,
- 1 kašikica kumina u prahu,
- 2 kašikice malteksa,
- 1 kašika morske soli,
- 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja ulja,
- 1 l vode.
Posna čorba od bundeve se priprema na sledeći način:
- U zagrejanom ulju blago propržiti začine nekoliko minuta, dodati iseckan luk i dinstati dok ne omekša.
- Iseckati bundevu na kocke i dodati u propržene začine, prodinstati 15 minuta i uliti vodu.
- Kada čorba od bundeve proključa, smanjiti temperaturu i krčkati dok bundeva ne omekša.
- U skuvanu čorbu dodati malteks i izvaditi cimet pa sve zmiksati da se dobije krem srednje gustine.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Posna čorba od bundeve
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -