Prhke posne kiflice sa džemom se pripremaju na sledeći način:
U posudu za mešenje sipati 1.5 dl tople, ali ne vrele, vode, 1 kašiku sirćeta, 1 prašak za pecivo, 1.8 dl ulja.
Može da se narenda i limunova kora, a i ne mora.
Zamesiti s brašnom.
Dok je voda još topla rukama mesiti i dodavati malo po malo brašna, sve dok ga testo bude primalo.
Neće se lepiti za ruke, jer je u pitanju masno testo.
Kada testo bude zaokruženo u solidnu loptu, prebaciti ga na radnu površinu i nastaviti sa dodavanjem brašna, bukvalno koliko stane izmedju prstiju, dok testo ne bude upilo poslednje tragove ulja.
Važno je da se ne pretera s brašnom jer će testo postati žilavo.
Rernu uključiti da se greje na 190°C.
Na pleh od šporeta staviti papir.
Dok se rerna bude grejala, redjati kiflice na pleh.Rastanjiti testo oklagijom na 2-3 mm debljine.
Čašom prečnika 6 cm vaditi krugove, a zatim na polovinu svakog kruga staviti 1/2 kafene kašičice gustog džema, pa preklopiti.
Viljuškom utisnuti šaru na rubu, koja će još bolje da fiksira preklop.
Pokupiti ostatke testa od izvadjenih krugova, ponovo premesiti bez dodavanja brašna i razvući, ali najbolje je iz dva puta završiti, jer će testo, sve što se više bude mesilo i razvlačilo, biti žilavije.
Peći kiflice oko 15 minuta.
Nadgledati kroz staklo od rerne, sve dok lagano ne porumene i odozgo i odozdo.